Потрійний удар

08.04.2016

Три вибухи за кілька днів пролунали на Черкащині. Перший раз бабахнуло у самих Черкасах близько другої ночі біля багатоповерхівки по вулиці Невського.

«Вибух був такої сили, що шибки у тамтешніх квартирах повилітали з першого по дев’ятий поверх. Налякані люди посеред ночі повибігали надвір», — розповідають «УМ» у прес-службі черкаської обласної поліції.

Спочатку вони подумали, що вибухнув газ. Але правоохоронці, котрі приїхали за викликом, визначили, що спрацював саморобний вибуховий пакет.

Два наступні вибухи сталися у місті Сміла, це за 25 км від Черкас. Там вибухи пролунали теж вночі — перший близько третьої години в мікрорайоні імені Богдана Хмельницького. Там підірвали автомобіль відомого місцевого підприємця. Спрацював безосколковий вибуховий пристрій.

Уже незабаром після цього вибухнуло й у центрі Сміли, по вулиці Соборній. Кажуть, гранатою було підірвано авто місцевого лідера «Правого сектору».

Під час усіх вибухів ніхто не постраждав, люди відбулися тільки переляком, вибитими шибками та пошкодженими автомобілями.

Правоохоронці кажуть, що за фактами вибухів у Черкасах та Смілі відкрито низку кримінальних проваджень за статтею 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Поліцiя додатково встановлює обставини цих подій. Із місць вчинення правопорушення вилучено речові докази, які направлені на проведення експертизи.

А тим часом поліція звертається до жителів області з проханням бути пильними та інформувати правоохоронців про залишені без нагляду речі, підозрілі предмети та осіб, поведінка чи зовнішній вигляд яких викликає підозру.