Олег Ляшко пропонує забезпечити пенсіонерів безплатними ліками

01.04.2016
Олег Ляшко пропонує забезпечити пенсіонерів безплатними ліками

Перейняти досвід Польщі та забезпечити пенсіонерів безкоштовними ліками пропонує лідер Радикальної партії Олег Ляшко. Про це він заявив в інтерв’ю газеті «Сегодня». «Ми пропонуємо взяти приклад із Польщі, де всім пенсіонерам віком від 75 років безкоштовно дають ліки. В Україні так само треба!», — переконаний Ляшко. Щоправда, політик уточнив — через те, що тривалість життя в Україні менша, ніж у країнах Заходу, і становить у середньому 62 роки, він пропонує видавати ліки безкоштовно українцям у віці від 60-65 років.

Відповідний законопроект незабаром радикали внесуть до парламенту. «Нехай перелік ліків буде невеликий, але він буде! Обов’язково — серцеві, судинні препарати, від тиску, загалом — десь 5-6 позицій. Щоб людина знала, що вона отримає це безкоштовно, а не помре, тому що нема грошей на таблетку», — зазначив Ляшко. За його словами, в усьому світі люди із серцевими захворюваннями живуть до 100 років, тому що отримують належне лікування вчасно. У нас же найбільша смертність — саме через хвороби серця, і з цим можна і треба боротись, переконаний Ляшко. Також депутати від Радикальної партії зареєстрували законопроект, яким передбачається щорічне безкоштовне медичне забезпечення для пенсіонерів.

Нагадаємо, що серед основних вимог Радикальної партії до нового уряду — заборона підвищення пенсійного віку до 70 років, до чого закликає українську владу МВФ. «У переговорах із закордонними партнерами ми повинні керуватися, в першу чергу, національними інтересами, інтересами наших громадян», — переконаний Ляшко.