Влада завалила черговий тест на суверенітет

18.03.2016

На Вінниччині дежа вю: як і два роки тому, після Революції гідності, любителі «русского міра» тікають з України. За інформацією активістки «Автомайдану» Таїсії Гайди, колишній начальник управління Національної поліції Вінницької області Антон Шевцов збирається покинути Україну.

«...ФСБшник Шевцов рейсом Київ — Мінськ збирається тікати з України, — написала Гайда на своїй сторінці у «Фейсбуці». — Його ніхто не затримає, кажуть, немає підстав. Його фейковий бойовий шлях у зоні АТО й те, що в нього є доступ до державної таємниці, нікого не насторожив і не зупинив. Це тест влади на здатність захищати суверенітет України, поки що вона його не пройшла».

Також днями «автомайданівка» подала зайву в Службу безпеки України про притягнення Шевцова до відповідальності за державну зраду.

Як уже повідомляла «Україна молода», глава Нацполіції Хатія Деканоїдзе задовольнила рапорт Шевцова про відставку з посади начальника управління Нацполіції Вінницької області.

Скандал навколо згаданої персони розгорівся після того, як активістка «Автомайдану» Таїса Гайда оприлюднила інформацію про те, що екс-керівник регіонального управління поліції є уродженцем Севастополя, брав участь у путінському параді Перемоги 9 травня 2014 року, вже після анексії Криму, більше того в окупованому місті до теперішнього часу мешкають його дружина й троє дітей. Тобто, він повністю керований агресорами.

Навіть на Вінниччині Москва зуміла добряче насвинячити, використавши радянське прагнення нинішньої української влади мати ручних силовиків. От де картинка для Кремля, а не мітинги й протести патріотів, чому від безпомічності й примітивізму люблять дорікати владоможці. Вистава вийшла така, як треба. Рука майстра. Українці дуже добре засвоїли: Путін — це не прізвище, це — посада.

Ну а в громадськості Вінниччини вкотре, знову таки через Кремль і останні події в управлінні Нацполіції, ще більш зросла «пристрасть» до всього пропутінського. І такі потрясіння також бувають корисними в історичному розвитку нації.

У нас не буде чергового Майдану, бо ми ще не завершили той, що почався в 2013-му. І все, що відбувається наразі — це його продовження. І ніхто нікому нічого не пробачить. Майдан не пробачить владі тих, хто загинув. Виборці — бізнесової «слабкості» в боротьбі з агресором. А влада ще з самого початку не пробачає нічого нікому, й зовсім не усвідомлює, що намагається керувати нехай і злиденною, але новою країною. Рано чи пізно, вона програє і тоді їй пригадають усе.