НОВИНИ ПЛЮС

18.03.2016

Замах на депутата

Народний депутат від «Самопомочi» Вікторія Войціцька повідомила про замах на своє життя. Близько 4-ї години ранку зловмисники кинули під вікно її спальні запалювальну суміш. «Усі живі. Але про свій стан я навіть не хочу писати. Ми всі були на волосині від вибуху машини та всього будинку», — написала Войціцька. Голова Верховної Ради Володимир Гройсман закликає розслідувати цей інцидент. Лідер фракції «Самопоміч» Олег Березюк пов’язав інцидент із Войціцькою з тим, що вона розкриває корупційні схеми, зокрема у сфері енергетики.

Відставка Яценюка переноситься на наступний тиждень?

Наступного тижня парламент може зібратися на позачергове засідання з приводу відставки Кабінету Міністрів на чолі з Прем’єром Арсенієм Яценюком. Про це повідомив голова фракції «Блок Петра Порошенка» Юрій Луценко. «Відставки Яценюка не було (16 лютого), тому що кілька десятків людей з різних фракцій, у тому числі з нашої, бояться турбулентності між зняттям і непризначенням», — сказав політик. Луценко зазначив, що для того, щоб з’явилися голоси для відставки Кабміну на чолі з Прем’єр-міністром, повинен бути його наступник зі складом уряду і програмою. «Я думаю, що ця робота може зайняти весь наступний тиждень. А якщо піде — краще. Ми можемо під це зібрати позачергове засідання на наступному тижні», — сказав Луценко.

За носіння георгіївської стрічки — штраф

Комітет з питань законодавчого забезпечення роботи Верховної Ради підтримав проект закону про введення штрафу за носіння георгіївської стрічки. Про це повiдомив депутат від «Народного фронту» Антон Геращенко. «Відповідно до пропонованого мною законопроекту, в разі, якщо його підтримає Рада і підпише Президент, буде введена адміністративна відповідальність за носіння георгіївської стрічки як символу антиукраїнської діяльності», — каже він. Штраф за носіння стрічки, за його словами, становитиме від 850 до 2550 гривень.