Пісенна «Ватра»

Пісенна «Ватра»

Нещодавно у приміщенні гуртожитку Криворізького педагогічного університету відкрився молодіжний проект «Ватра. Простір щирого спілкування». Ідея проекту виникла у волонтерів «Жіноча сотня. Кривий Ріг» та студентів-переселенців, які потрапили до Кривого Рогу разом з евакуйованим Донецьким національним університетом економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського ще влітку минулого року, після відвідин Львова.

Із Петлюрою у кадрі

Із Петлюрою у кадрі

Не надто швидкими темпами, але з’являється на екранах кіно власного виробництва. Тим часом, за результатами пітчингів, на підставі висновків експертної оцінки презентованих кінопроектів та за підсумками обрахування виставлених експертами балів, Експертна комісія з питань кінематографії нещодавно затвердила узагальнений рейтинговий перелік кінопроектів, що претендують на включення до Програми виробництва та розповсюдження національних фільмів на 2016-2017 роки.

Крутихвіст і оптимістка

Крутихвіст і оптимістка

Цього тижня у прокат виходить 55-й повнометражний анімаційний фільм Disney — студії з понад 90-річною історією. У «Зоотрополісі» режисери Байрон Говард, Річ Мур та Джаред Буш намагаються вибудувати ідеальний сучасний світ для щасливого співіснування тварин аж 64 різних видів, показуючи не без гумору й іронії, яким непростим є шлях до такої благородної мети.

Фотовійна

Фотовійна

Воєнної фотографії в Україні досі не було — добрий знак відсутності об’єкта зйомки. Росія імплантувала нам цей злоякісний об’єкт. З’явилися воєнні фотокори (окрім тих поодиноких, що таки знімкували у далеких гарячих точках); з’явилися світлини-символи. І безліч фотосвідчень-звинувачень.

Всі статті рубрики