Як по маслу

11.03.2016

«Оригінальним ноу-хау» «відзначився» Старокостянтинівський молочний завод у Хмельницькій області, керівництво якого у хитрощах перевершило самих себе: в масло тут додавали рослинні жири, а на етикетках товар значився як вершкове масло. Й оскільки продукт у результаті таких махінацій був дешевшим, виробник отримував переваги перед конкурентами.

На «гарячому» ділків із Поділля впіймав Антимонопольний комітет України й оштрафував підприємство на 790 тис. грн. Адже, на думку представників АМКУ, виробник порушив законодавство про захист економічної конкуренції.

Завод належить компанії «Укрпродукт Груп», яка, мабуть, «бідує», вирішивши таким чином зекономити на собівартості. Але ж ні, бо володіє нечесна на руку компанія чотирма заводами з переробки молока й заводом з виробництва квасу. Безсовісні бізнесмени з «Укрпродукт Груп» продають молочні вироби під брендами Molendam, «Кремлівська», «Наш молочник», «Вершкова долина», «Народний продукт», «Наш сирок» і «Фермерський».

І таке неподобство відбувається на Поділлі, де настільки родюча земля, що, як казали старі люди, її можна на хліб мастити! Та найбільш обурливою є мізерна закупівельна ціна, за якою у селян скуповують молоко, — 3,2 грн. за літр, i на мозолях цих трударів завдяки монополії та економічно необґрунтованим цінам на підприємстві отримують надприбутки.