Ляльководи правлять бал

04.03.2016

Так званий Майдан у Києві (події двотижневої давності сумнівного характеру. — Ред.), безумовно, є провокацією, але в українському суспільстві зараз назріває потреба в тому, щоб ще раз організуватися і вийти на Майдан, бо багато хто всерйоз незадоволений владою.

Про це в інтерв’ю «Апострофу» розповів російський опозиційний політик, лідер партії «Західний вибір» Костянтин Боровий. За його словами, структура української влади сьогодні не надто оптимальна і все більше нагадує період президентства Віктора Януковича.

«Вона застаріла. Ситуація все більше нагадує період Януковича, коли влада була пов’язана з великими підприємцями або олігархами, які здійснювали тотальний контроль над усіма політичними процесами. Такою ж вона залишилася і на сьогоднішній день», — констатує Боровий. Політик також висловив думку, що останнє голосування щодо відставки Прем’єр-міністра Арсенія Яценюка ще раз підтвердило, що рішення приймають не політики або політичні партії, а ляльководи.

«Це дуже погано. Це означає, що ситуація може відкотитися назад. І ймовірність появи «Януковича-2» дуже висока. Арсеній Яценюк за ці два роки взагалі нічого не зробив — з корупцією не боровся, реформи не проводив. Спробували з нього щось видавити, щоб з’ясувати, що він зробив. Але він якісь абсолютно дитячі аргументи наводив. Тому я вважаю, що потреба суспільства в новому Майдані все ж є», — додав Боровий.