Хто рано починає, той потерпає?

03.03.2016
Хто рано починає, той потерпає?

Аби не спати на роботі, не приступайте до праці надто рано. (з сайта arriva.ru.)

Десята ранку — найбільш ранній час, коли варто починати робочий день. Приступати до своїх професійних обов’язків раніше, ніж дев’ята ранку, небезпечно для здоров’я. У цьому переконані британські фахівці. Зокрема, професор Оксфордського університету Пол Келлі стверджує: ранній початок робочого дня призводить до розвитку серцево-судинних недуг, хвороб печінки і психічних відхилень. А все тому, що внутрішні органи «прокидаються» тільки через 2-3 години після раннього пробудження.

Скажімо, чоловік п’ятдесяти п’яти років, який приходить на роботу раніше десятої ранку, може постраждати від нервового зриву, стресу та інших проблем. Понад те — знизиться продуктивність його праці, різко змінюватиметься настрій, з’являтиметься дратівливість. Професор доводить: до 8:30 ранку діти молодше 10 років не можуть сфокусувати увагу, а шістнадцятирічним і більш дорослій групі необхідно починати заняття о 10 ранку.

Студентам найкраще приходити на навчання до 11:00, вважає Пол Келлі. Як доказ шкоди раннього початку трудового дня професор наводить серію експериментів. Скажімо, в одній зі шкіл він переніс початок занять з 8:30 ранку на 10:00, і це підвищило успішність у школі на 19 відсотків.