Подаруй мені радість

02.03.2016
Подаруй мені радість

Інтер’єрні авторські ляльки — подарунок для дорослих і малих. (з сайтів vikna.if.ua, olx.ua, 4ernigiv.info.)

Чи не з перших днів весни перед кожним чоловіком постає питання, що ж подарувати коханій, мамі чи колезі у Міжнародний жіночий день. Кожен хоче виділитись, приємно здивувати оригінальністю подарунку та підібрати саме те, чого бажає жіноча душа. На сьогодні комерційний ринок пропонує досить великий спектр товарів та послуг до будь-якого свята. Відступимо від банального — прикраси, косметика та посуд. Це вже майже класика в індустрії подарунків, проте — якщо жінка сама на них не натякала — купувати таке не варто. «УМ» вирішила допомогти чоловікам розібратись у подарунках, нагородою за які буде безціний блиск в очах близької вам людини.

Інтер’єрні ляльки у стилі хендмейд

Перш за все, слід орієнтуватись на захоплення людини. Втім, яка ж жінка не буде рада в подарунок отримати «себе кохану» — власний портрет. Оригінальність полягає в тому, що малюють його кавою, і попит на такі подарунки тільки зростає. Жіночі портрети малюють у різних містах України й за різні гроші. Ціна залежить від складності малюнка — але може вистачити й близько 100 гривень. «Це романтичний подарунок. Його замовляють як дарунок на весілля або на чергову річницю одруження. Особливо часто такі подарунки роблять чоловіки своїм дружинам на дні народження. Уже є замовлення і до 8 Березня», — говорить художниця з міста Суми Дарина Ланова.

Також одним із трендових подарунків сьогодні є ляльки ручної роботи — такі сподобаються і дорослим, і малим. Пропозиціями інтер’єрних ляльок у стилі хендмейд завалені різні сайти. Вони вирізняються стилем, якістю роботи та ціною (від 60 грн. до кількох тисяч). «Я давно вже почала шити ляльки. Минулого року показала роботи на одній зі столичних виставок. Відтоді розпродала всі ляльки. Цей рік у мене був дуже успішним», — говорить Ілона Слуговіна з Києва. П’ятиразова чемпіонка з танців на візках підробляє своїм хобі.

Останнім часом у моду також входить різностильові метелики-краватки. У столичних магазинах такі коштують 180-300 грн. В інтернеті такий можна замовити від 60 грн. «На початок весни актуальні більш яскраві метелики. Хоча початково це чоловічий аксесуар, нині його навчилися стильно обігрувати і дівчата. Найчастіше замовлення роблять на Новий рік і 8 Березня. Новорічними подарунками дівчата хочуть здивувати хлопців, а весняної пори «дівочі» метелики найчастіше замовляють чоловіки», — розповідає студентка Юля з Хмельницького.

Феєричним у прямому та переносному сенсі цього слова буде свято з живими метеликами. На ринку України цей подарунок не так давно, проте вже заполонив не одне серце. «Феєрверк із метеликів — це коробочка в якій 10-15 чудових істот, котрі розлітаються врізнобіч, як у казці. Коштує таке задоволення близько 300 гривень, в інтернеті також можна замовити й дешевше», — розповідає «УМ» столичний майстер подарунків Олег Фоненко.

Розмір і колір мають значення

Ще однією проблемою для чоловіків на жіночі свята залишаються квіти. Букет — чудовий подарунок. Усі представниці прекрасної статі обожнюють їх, але у кожної є свої уподобання — одні полюбляють троянди, тюльпани, хризантеми, а іншим, можливо, підійде просто букет польових квітів. При виборі букета, звичайно ж, варто враховувати цей факт. Не варто забувати і про те, що кількість квітів у букеті теж має величезне значення. Одна квітка означає одиничність і неповторність тієї, якій дарується букет. Три квітки — закоханий готовий відправитися за своєю половинкою хоч на край світу. П’ять квіток — символ освідчення в коханні. Дані факти відомі багатьом дівчатам, тому чоловікам варто звернути на це увагу при виборі букета.

Якщо букет буде складатися з червоних троянд, то це вдвічі підкреслить палкі почуття того, хто дарує, оскільки червоні троянди символізують полум’яну любов. Сім квіток зазвичай дарують у день заручин. Якщо кількість квітів у букеті дев’ять, то той, хто дарує, натякає на дружбу. Тому не варто дарувати коханій дівчині дев’ять квіточок, дівчина може розцінити це як перехід від любовних відносин до дружніх.

Колір складових букета квітів також може нести певну інформацію. Білий — колір незайманості і чистоти, підійде для юнок. Рожевий означає трепетну ніжну любов. Яскраво-червоний — пристрасна любов. Сині квіти — символ відданості дамі серця. Жовтий колір часто розцінюють як обман і розлуку. Але можна його сприймати як колір сонця. А от поєднання білих і червоних квітів у букеті, дехто вважає, також символізує близьку розлуку. Молодим дівчатам дарують напіврозкриті бутони, як символ чистоти і розквіту жіночої краси. Для старших жінок підійдуть квіти з бутонами, які розкрилися. Також при виборі букета непогано було б орієнтуватись на квітковий гороскоп, котрий можна знайти у мережі або книгарні, та який підійде саме вашій жінці.

Стосовно цін — варіацій безліч: від 10 гривень за весняні «котики», до 15-20 гривень за трояндочку. Якщо шкода «викидати» за день-два квіткового щастя 60-80 гривень, можна купити розалію у горщику чи геацинти — вони стоятимуть довше. Ціна на кімнатні орхідеї стартує тепер від 180 грн.

На кожне свято є безліч рішень, серед економних варіантів зараз дуже багато безкоштовних майстер-класів з виготовлення хенд мейду, котрі неймовірно популярні та цінуються прекрасною половиною людства.

Не важливо, скільки буде коштувати подарунок, не важливо, скільки часу піде на пошуки, справжній любові немає ціни, а для кожного з нас увага цінніша за золото.

  • Замок для коханої

    Як би хто не ставився до 8 Березня, настання весни й любові до жінок ніхто не відміняв. І чотири вихідні з цього приводу в людей уже на носі. А що може бути кращим відпочинком і подарунком, до речі, ніж подорож. «УМ» склала орієнтовний тур-лист, де і за яку ціну можна провести святкові вихідні. >>

  • Змити гріхи

    Це варто спробувати хоч раз у житті! На заздрість усім, хто в мороз боїться вилізти з теплої шуби, хто злякано тупцює біля ополонки, широкими очима дивлячись на тих, хто заходить у воду. Журналi­сти «УМ» цього року пiшли купатися на Водохреще в Гiдропарк. >>

  • У гостях у казки

    У Санта Клауса нині — гаряча пора. Цими днями «найноворічніший» дідусь планети вирушає з рідного лапландського міста Рованіємі у свою щорічну навколосвітню подорож. Запрягає в сани вірного помічника — оленя на ім’я Рудольф Червоний Ніс, завантажує подарунки... Замовлення на них Санта збирає з кінця листопада. >>

  • Доступний Чудотворець

    Стараннями передусім наділених владою авантюристів сталося так, що за право представляти інтереси Святого Миколая в Україні впродовж останнього десятиліття неодноразово спалахували непримиренні конфлікти. >>

  • Великдень, Пасха, Воскресіння

    Багато хто знає, що відбулося майже 2000 років тому. Утім за стільки років на первісний сенс свята нашарувалося стільки нових тлумачень і видозмін пасхальних звичаїв, що межа між християнським і язичницьким ледь не стерлася. Тож «УМ» дізнавалася, що саме відзначаємо у свято Воскресіння. >>

  • Нашестя зайців

    Ще років десять тому, приходячи до супермаркетів незадовго до Великодня, звичайні українці не могли второпати: чому саме зараз продаються «заїжджі» декоративні зайці — як дитячі забавки, підставки для яєць, підсвічники, у вигляді цукерок у яскравих обгортках тощо. Рік за роком непомітно, такою собі «заячою ходою», вони проникли в українську великодню традицію. І якщо спершу всі вухані були винятково іноземного виробництва — польського чи китайського, то віднедавна наслідувати західну традицію в комерційних інтересах почали і вітчизняні виробники, >>