Забуваєш? На зарядку!

01.03.2016
Забуваєш? На зарядку!

Регулярні фізичні вправи позитивно впливають на здатність запам’ятовування. (з сайта gazeta.lviv.ua.)

Науковці-дослідники висунули теорію про те, що регулярні фізичні вправи позитивно впливають на властивості пам’яті. Фахівці з Каліфорнійського університету в Девісі (США) переконані: фізичні навантаження впливають на настрій і пам’ять. Про це свідчать результати досліджень за участю 38 добровольців.

Дослідники відзначили, що вже після 20 хвилин силових вправ у мозку підвищується рівень глутамінової та гамма-аміномасляної кислоти, які беруть участь у формуванні позитивного настрою людини, а також у процесі запам’ятовування. Водночас у мозку протягом півгодини зберігалася висока концентрація кислот, яка, як стверджують учені, безпосередньо пов’язана з тривалістю фізичних вправ.

Експерти також розповіли, що навіть після тижня регулярних помірних занять фізичними вправами настрій людини і здатність до запам’ятовування поліпшувалися, незалежно від того, скільки тривала активність. Це пов’язано з тим, що рівень амінокислот в організмі активних людей був значно вищий, ніж в їхніх більш ледачкуватих колег.

Медики сподіваються, що даний експеримент дозволить розробити новий комплекс вправ для боротьби з депресією.