Обраний і освистаний

Обраний і освистаний

У супроводі вуличних протестів, без участі опозиції та зі сльозогінним газом у сесійній залі парламент Косово минулої п’ятниці обрав на посаду президента краю Хашима Тачі, повідомляє «Євроньюс». Для його обрання знадобилося три тури. У перших двох Тачі не зміг набрати необхідних двох третин голосів.

Голос народу і голос аллаха

Голос народу і голос аллаха

В Ірані 26 лютого відбулися парламентські вибори та вибори членів ради експертів. У боротьбі за 290 парламентських місць узяли участь понад 4800 кандидатів. Право голосу мали майже 55 мільйонів осіб, 8,5 мільйона з них — у Тегерані.

Покарали за воду з крана

Покарали за воду з крана

Минулої суботи в Ірландії відбулися парламентські вибори. Уряд прем’єр-міністра Енда Кенні мав би бути спокійним за їх результат, оскільки Ірландія є європейським «економічним тигром», економіка країни має стабільні 7% річного приросту, найвищого серед усіх країн-членів Євросоюзу, але у нормальній демократичній країні зі свободою слова та волевиявлення навіть це не є гарантією стабільності для політиків.

Поховані на робочому місці

Поховані на робочому місці

На шахті «Північна» у російській Воркуті, де під землею перебували 110 шахтарів, 25 лютого сталася аварія. Четверо з них загинули внаслідок вибуху, 80 вдалося вивести на поверхню. Доля ще 26 залишалася невідомою. Причиною аварії став вибух метану на глибині 780 метрів.

Всі статті рубрики