Коли шлаки тягнуть на дно...

24.02.2016
Коли шлаки тягнуть на дно...

Відкинувши «штучну» їжу і зорієнтувавшись на здорове харчування, людина здатна покращити якість життя і зміцнити здоров’я. (з сайта tvc.ru)

Знання біохімії — основа правильного існування людини

Хворіти, певна річ, не хоче ніхто. Бути здоровим — природне людське бажання. Хвороба — справжній злочин проти організму і самого себе, переконана відомий лікар-натуропат Марва Оганян — біохімік з 45-річним стажем лікувальної та лабораторної роботи. Марва Вагаршаківна охоче ділиться своїми знаннями та методами з тими, хто хоче якісно поліпшити своє здоров’я і життя. В основі її теорії — книги «Довідник лікаря-натуропата» і «Золоті правила природної медицини», де лікар розповідає про причини різних патологій, які в медичному світі вважають невиліковними: алергії, гіпертонії, раку, діабету. Насправді ж, переконана авторка цих книг, від «невиліковних» недуг можна позбутися у цілком доступний спосіб. У своїх лекціях-бесідах про харчування, які організовує для всіх охочих, Марва Оганян роз’яснює прості правила для здоров’я тіла і духу.

Знання біохімії — основа правильного існування кожної людини. Цього висновку Марва Оганян дійшла відносно недавно, пише інтернет-портал Фітхакер. Свого часу, навчаючись у медичному інституті, вона, як усі майбутні ескулапи, здобувала знання про те, як лікувати недуги. Пізніше прийшло розуміння, що лікарі не лікують хвороб, тобто не роблять тієї благородної справи, про яку мріяли. Відтак молодий лікар почала вивчати теорію медицини і дійшла висновку: основою медицини насправді є біохімія, оскільки вона вивчає обмін речовин, на якому тримається організм. Біохімію, на думку Марви Оганян, просто зобов’язана знати кожна людина. Для цього не обов’язково бути медиком або закінчувати медичний університет. Досить вивчити і зрозуміти ази цієї науки.

Нині без знань біохімії не можна не тільки лікувати, лікуватися, а й жити. Якщо ви бодай трохи заглибитеся і проаналізуєте, що ви п’єте, що їсте, із чого складається ваш організм, то зможете правильно орієнтуватися і в житті. «Налагодивши харчування, налагодите і життя в цілому, — стверджує Марва Вагаршаківна. — Важливо навчитися будувати своє життя з того матеріалу, який призначений для цього. Якщо харчуєтеся видовою їжею, у вас змінюється не тільки здоров’я, а й психіка. Загальне здоров’я і психіка — невіддільні поняття». (Видова їжа людини, на думку фахівців-натуропатів, це зернові, горіхи, насіння, трави, овочі і фрукти. Ці продукти збагачують людину біологічною енергією. Особливо корисна у цьому плані пророщена пшениця, яка містить велику кількість життєво необхідних вітамінів та мікроелементів).

Однак основ біохімії, на жаль, люди не знають. «Ази математики знають усі, бо її викладають у школі. Чому ж не можна зробити так само і з біохімією, яка є такою важливою? — дивується лікар-натуропат. — Парадокс у тому, що жоден лікар нині не знає біохімії, навіть професори. Зате її знають вчені-біохіміки, яких у світі багато. Це вчені високого рівня. Однак плодами їхньої праці, на жаль, не користуються ні лікарі, ні населення. Всі відкриття залишаються в лабораторіях — і це фатально позначається на житті людей, оскільки вся медицина повністю залежить від біологічного обміну».

Сучасна медицина лікує не саму хворобу, а її симптоми

Чим займається сучасна офіційна медицина? Тим, що лікує симптоми. А симптоми вилікувати неможливо, їх можна лише відвернути на певний час, переконана Марва Оганян. Адже потім вони повертаються — у такому ж або зміненому вигляді. Найжахливіше, що хвороба має властивість не тільки ставати хронічною, а й трансформуватися в інші. Наприклад, у дитинстві ви перехворіли ангіною або мали запалення легень, і відтоді регулярно ними хворієте. Спочатку в дитинстві ангіна, а в 35 років, наприклад, у жінки — рак молочної залози. Такі перетворення однієї хвороби на іншу закономірні. Чому? Марва Оганян детально пояснює це в книзі «Екологічна медицина: шлях майбутньої цивілізації».

Відбувається ситуація, яка для лікарів незрозуміла. Жоден лікар не скаже, що у жінки рак молочної залози через те, що в дитинстві вона часто хворіла ангіною або мала недоліковане запалення легень.

До речі, жодна дитяча хвороба сьогодні, на жаль, не є повністю долікованою. Згадайте і проаналізуйте: чим ви хворіли в дитинстві і чим хворієте зараз. Напевно, це одна і та ж недуга...

«Смерть йде з кишечнику»

Чим зазвичай хворіють у дитинстві, окрім застуди та ангіни? Авжеж, це вітряна віспа, «свинка», краснуха та інші недуги, які називають «дитячими», оскільки ними краще перехворіти на зорі життя, тому що в зрілому віці їх переносити важче.

Лікар звертає увагу: не всі діти хворіли цими хворобами. Нездужали лише ті, в чиєму організмі було більше матеріалу для розвитку вірусу, що провокує хворобу. Тож чому діти ці хвороби переносять легше, ніж дорослі? Відповідь проста — дитячий організм ще не настільки зашлакований різним брудом, який насамперед накопичується у кишечнику. У натуральній медицині навіть є поширена фраза — «смерть іде з кишечнику». І це буквально так. Якби ми знали правила очищення кишечнику і дотримувалися їх, ми б жили довго і були б здорові. Що старша людина, то більше бруду її кишечник накопичує в собі.

Про який бруд iдеться? Передусім — уміст кишечнику, тому що ми його не чистимо, не промиваємо: ні в дитинстві, ні пізніше.

«Існує поширений міф: якщо робити часті промивання кишечнику, то можна «вимити» мікрофлору. Яку мікрофлору? Те, що діється в нашому кишечнику, — це щось страшне, — розповідає лікар. — Вимиється гнильна мікрофлора, а залишиться здорова, оскільки корисної мікрофлори неможливо повністю вимити з кишечнику, це нереально. Гнильна мікрофлора вимиється, здорова залишиться, і вона буде розмножуватися. Головне — давати цій корисній мікрофлорі правильне живлення».

Правильне і неправильне харчування

Їжа — це велике благо, але в даний час вона стала великим злом, наголошує пані Оганян. Зло — це «швидка» їжа, яку продають у пунктах громадського харчування. Це злочинна для здоров’я їжа. Так само нездоровою їжею годують у... лікарнях, дитсадках, армії, громадських їдальнях, вважає лікар. Зокрема тому в дитячих садах діти хворіють. Не через те, що застудилися, а тому, що там згубна їжа, від якої накопичили занадто багато бруду, каже лікар-натуропат. Наприклад, у Швейцарії в дитячих садках дітей годують здебільшого фруктами, салатами і чаєм з медом. Дивно, але цього дітям достатньо, щоб бути ситими, здоровими фізично і психічно.

«Не треба боятися вимивати бруд iз кишечнику, — наголошує лікар. — Чистий кишечник істотно відрізняється від забрудненого. Під вагою шлаків, iз часом, він починає провисати і тонус його послаблюється. Кишковий бруд включає в себе залишки калової маси, слиз гнилий і напівгнилий, що містить паразитів живих, напівживих і мертвих. Ось це ви боїтеся вимити? До того ж частина поживних речовин повинна проходити через стінки кишечнику. Як же вони пройдуть, якщо на його стінках такий шар бруду? Звісно, ніяк. Через це страждає той самий тонус кишечнику, що призводить до проблем iз випорожненням. Взагалі, проблема закрепів — це наслідок неправильного прийому їжі, мертвої їжі».

Нежива, неправильна, їжа — це вся термічно оброблена їжа, наголошує фахівець. Взимку важко харчуватися лише живою їжею, але влітку дотримуватися цього принципу цілком реально. З цього приводу у Марви Вагаршаківни є окрема тема лекції, яку можна знайти в інтернеті: «Біологічне харчування для людського організму». Дуже важливо, щоб біохімія їжі і біохімія людини відповідали одна одній. Якщо відповідатимуть — людина не хворітиме. Так, зараз важко знайти екологічно чисті продукти, без ГМО, хімічних консервантів. Але все ж таки необхідно намагатися вживати здорову їжу. Головне — бажання.

Таблетки не лікують, вони — гублять здоров’я

— Як уже з’ясували, сучасні лікарі не знають біохімії. І якщо ви прийшли до фахівця зі скаргою на біль у ногах, лікар випише вам препарат від болю в ногах. Але чи допоможе це?

— Хто створює таблетки? Людина. А чи може людина правильно відтворити те, що створила природа, — риторично запитує Марва Оганян. — Людський організм створила не людина, а природа, Бог, Всесвіт. Чи можемо ми досягти божественного рівня і виправити те, що створено творцем? Ні, не можемо. Але що ми можемо зробити з цим творінням? Лише зіпсувати, що і намагаємося зробити за допомогою медичних препаратів. Коли вживаєте ліки, ви вживаєте чужорідний продукт, це ж не їжа, а вживання чогось неприродного, стороннього. Препарат поліпшує обмін речовин? Ні, тільки погіршує.

Раніше ліків було дуже мало, не більше п’яти. Були також ліки на травах, які набагато прогресивніші за хімічні препарати. Хоча і серед трав дуже багато отруйних, небезпечних, токсичних, тому вони вживаються в дуже малих кількостях. Але, знову ж таки, з тією самою метою, як у таблеток, — придушити імунітет. Пригнічення імунітету — це основа будь-якого наукового лікування. Це, зрозуміло, теж лікування, але іншого типу — рослинна хіміотерапія. На жаль, ця система також не годиться.

Для лікування підходить тільки те, що створене природою. Будь-яка їжа має фармокологічний вплив, але тільки та, яка відповідає нашій біологічний хімії.

«Щоб не хворіти, людині необхідно мати екологічну свідомість, яка має бути в першу чергу у лікарів і урядовців, а потім вже у кожної людини, — радить Марва Оганян. — Суспільство, наприклад, спочатку створює алкоголь і алкоголізм, а потім iз цим бореться. Це парадокс сучасного часу. Не доводьте до цього. Якщо у людини буде розвинена екологічна свідомість, то вона не миритиметься з абсурдом, який діється нині у всьому світі, а почне вести людей за собою, поліпшуючи таким чином світ у цілому».