НОВИНИ ПЛЮС

27.01.2016

«ДНР» очолить Азаров?

У політичних колах «ДНР» поширюється інформація, що навесні цього року російська сторона усуне Олександра Захарченка від керівництва «ДНР» і призначить нового «керівника», повідомляє на своїй сторінці у «Фейсбуцi» координатор групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук.

«Називаються кандидатури Азарова, Арбузова і якогось колишнього губернатора однієї з південних областей РФ (прізвище невідоме), призначення якого нібито лобіюється Борисом Гризловим», — пише Тимчук.

«Свобода» пропонує розірвати взаємини Києва з містами-побратимами у РФ

Депутати Київради з фракції Всеукраїнське об’єднання «Свобода» ініціюють розірвання угод про «побратимські відносини» Києва і міст Росії. Про це у «Фейсбуцi» повідомив «свободівець» Олександр Аронець. «Друзі, ви знаєте, що Київ досі є містом-побратимом Москви та інших російських міст? У зв’язку з цим, фракція ВО «Свобода» у Київраді вносить проект рішення щодо невідкладного розірвання двосторонніх угод про «побратимські відносини» міста Києва з російськими містами та регіонами, зокрема з Москвою, Волгоградом, Санкт-Петербургом, Улан-Уде, Махачкалою та Республікою Комі», — написав він. «Не можу собі уявити, щоб в 1943 році Москва залишалася містом-побратимом Берліна», — додав він.

Кличко розкритикував столичних правоохоронців

Мер Києва Віталій Кличко висварив столичних правоохоронців за недостатню роботу. Кличко зазначив, що станом на середину січня за матеріалами аудитів, проведених департаментом внутрішнього фінансового контролю та аудиту КМДА, порушено 82 кримінальних првадження на загальну суму втрат 396 млн. грн. «Підготовлено 12 повідомлень про підозру, чотири людини оголошено в розшук, по справах обвинувальні акти передані до суду, закрито п’ять кримінальних проваджень. Я звертаюся до прокуратури і хочу підкреслити: жоден правопорушник iз тих, хто розбазарював бюджетні кошти, досі не покараний! Хіба це результат боротьби з корупцією?» — запитав мер. Градоначальник додав, що правоохоронці також не захищають комунальників Києва під час демонтажу незаконних МАФів, об’єктів мобільної торгівлі, рекламних носіїв і незаконних забудов.