Урок історії

Урок історії

Так надовго у давні часи Юрій Винничук іще не занурювався. Попередні його історичні екскурси були розвагами дайвера. У новому ж романі «Аптекар» (Х.: Фоліо) — ніби глибоководна експедиція Кусто.

«Монетки» з гончарного круга

«Монетки» з гончарного круга

Чверть століття минуло, як відійшов у вічність гончар Гаврило Пошивайло— відомий в Україні творець народної кераміки другої половини ХХ століття. Народився він у родині потомственного гончаря-посудника, кустаря-середняка Ничипора Пошивайла й гончарки Ганни (у дівоцтві Оначко), батько якої був відомим опішнянським цегельником.

Колекція Розума

Колекція Розума

У Національному художньому музеї України стартував лекторій «З історії художніх колекцій України». Упродовж десяти 2-годинних лекцій щосуботи наукові співробітники закладу, фахівці з цього періоду українського мистецтва, планують розповідати про тих, хто збирав, зокрема, й картини в різні періоди.

Чань-буддизм для маленьких

Чань-буддизм для маленьких

«Мультик на рівні, навіть більше сподобався, ніж перші дві частини. Сюжет простий, але все дуже весело, красиво і наповнене суттю. Такий собі Чань-буддизм (поєднання філософії індійського й китайського вчення. — Авт.) для маленьких», — це один із відгуків після допрем’єрного перегляду очікуваної анімаційної стрічки «Панда Кунг Фу-3».

Всі статті рубрики