Дуже інтимна історія

21.01.2016
Дуже інтимна історія

Наріман Алієв. (з сайта gurt.org.ua.)

Український режисер кримськотатарського походження — 23-річний Наріман Алієв — представлятиме Україну на 66-му Берлінале. Короткометражну стрічку «Без тебе» відібрано до списку учасників програми Generation 14+. У ній змагаються короткометражки, створені молодими режисерами.

Фільм відзнято влітку 2015 року в Криму. Як і дві попередні роботи режисера, стрічка «Без тебе» розповідає історію однієї кримськотатарської сім’ї: її проблеми, негаразди та вирішення конфлікту. Головні ролі у стрічці зіграли непрофесійні актори — двоюрідні брати режисера Февзі та Ремзі Білялови. «У зйомках фільму взяли участь та допомагали лише батьки та близькі родичі. Це дуже інтимна та особиста історія, яку було б дуже важко відтворити з чужими мені людьми, адже фільм присвячено моєму рідному брату Ерфану Селімову», — розповідає «УМ» режисер стрічки Наріман Алієв.

Нагадаємо, що в лютому також відбудеться Міжнародний фестиваль короткометражного кіно в Клермон-Феррані, де Україну представлятиме фільм «Син» молодого українського режисера Філіпа Сотниченка. Обидва режисери є учасниками та ініціаторами створення громадської організації «Сучасне Українське кіно», яка виступає єдиною платформою підтримки та популяризації молодих українських кінематографістів.