Подяка за гостинність

12.01.2016
Подяка за гостинність

Події новорічної ночі вивели мешканців Кельна на акції протесту.

Напади на людей під час святкування Нового року в Кельні — це «суворий результат» рішення Німеччини прийняти величезну кількість біженців, переважно чоловіків, які є вихідцями з «культурного середовища, де жінок паплюжать і де з презирством ставляться до соціальних норм сучасного європейського суспільства», — так коментує британська газета «Дейлі Мейл» масові напади банд сирійців та інших «біженців» на жінок у новорічну ніч у Німеччині, переважно в місті Кельн. «Дейлі Мейл» зауважує, що країні, яка і досі живе з почуттям провини за нацистські злочини, важко визнати помилки, які були допущені під час масштабної міграційної кризи минулого року.

Нахабні гості

Масштаби інцидентів шокують: станом на вчорашній день кількість заяв від жінок про напади мусульманських молодиків сексуального та грабіжницького характеру новорічної ночі в Кельні зросла до 516, повідомляє місцева поліція. У 40 відсотках випадків ідеться про злочини виразно сексуального характеру. У Гамбурзі, де теж відбувалися подібні напади, кількість потерпілих зросла до 133. Газета «Зюддойче Цайтунг» повідомила про арешт 19-річного марокканця за крадіжку стільникового телефону в 23-річної німкені. Молодий чоловік уже добре відомий поліції за попередніми схожими злочинами. Кельнській поліції вдалося ідентифікувати 19 інших нападників, які в новорічну ніч групами оточували жінок у районі головного вокзалу та кафедрального собору Кельна. Свідки кажуть, що в нападах брали участь понад тисячу чоловіків. Їхній вигляд вказував, що вони є прибульцями з Близького Сходу та Північної Африки. Окрім того, ці п’яні молодики закидали петардами та пляшками учасників новорічної розваги просто неба. Поліція довгий час не володіла ситуацією, оскільки молодики діяли організованими групами по кілька десятків осіб. Жінок ґвалтували в тісному оточенні цих звироднілих дикунів.

Як з’ясувалося, схожі інциденти трапилися в Штутгарті, Франкфурті та Гамбурзі, але як влада, так і ЗМІ або замовчують такі випадки, або повідомляють про них нейтрально, аби не збурювати громадськість. В інших містах Європи теж були зареєстровані випадки асоціальної поведінки біженців-чоловіків з арабського світу. Напади непроханих «гостей» відбувалися в Австрії, Швейцарії та Фінляндії. І це на тлі заяви Єврокомісії, що в 2016 році до ЄС прибуде орієнтовно три мільйони мігрантів, більшість iз них — малоосвічені чоловіки-мусульмани. У 2015 році до Німеччини прибуло понад мільйон шукачів притулку. «Шанси успішно інтегрувати їх близькі до нуля», — попереджає «Дейлі Мейл».

Молодь об’єднується в загони самооборони

8 січня був звільнений начальник поліції Кельна Вольфганг Альберс, якого звинуватили в нездатності сил правопорядку контролювати ситуацію в місті новорічної ночі. З’ясувалося, що штат поліцейських був не укомплектований, вони не мали достатнього спорядження, щоб перешкодити масовим нападам на жінок. Також 8 січня влада Німеччини повідомила, що серед 32 підозрюваних у нападах — 18 мігрантів, які подали заяви на отримання притулку.

Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо закликає провести екстрений саміт Євросоюзу щодо посилення контролю на зовнішніх кордонах співдружності після подій у Кельні та інших німецьких містах, у яких звинувачують мігрантів. А місцева молодь об’єднується в добровольчі групи реагування та самозахисту, оскільки німецькі ЗМІ повідомляють про нові випадки сексуальних домагань у Лейпцигу та Гамбурзі, а також про напади сирійського та афганського біженців на 49-річного французького бізнесмена єврейського походження на одній зі станцій поромної переправи у Шлезвіґ-Гольштайні. Нападники затримані у потязі під час повернення до центру тимчасового розміщення біженців у Ноймюнстері.

У неділю озброєні групи осіб iз «самооборони» у Кельні напали на пакистанців та сирійця. Поліція перевіряє, чи мали злочини ксенофобські мотиви. У кельнській поліції зазначають, що протягом дня у місті бачили групи осіб, які «цілеспрямовано шукали провокацій», повідомляє «Франс пресс». Після цього правоохоронці перевірили близько ста осіб, двоє з яких були взяті під варту, оскільки проігнорували застереження правоохоронців. Напередодні поліція розігнала водометами мітинг прихильників антиісламського руху «ПЕГІДА» (абревіатура від «Патріотичні європейці проти ісламізації Заходу»). У Кельні на минулому тижні відбулися демонстрації протесту місцевих мешканців проти безчинств негідників, яким німецький уряд надав притулок.

  • Майдан біля Кремля

    Російські активісти активно вивчають «матбазу» масових протистоянь із правоохоронцями: щити, балаклави, коктейлі Молотова... За прикладами, благо, далеко ходити не треба: поряд, якихось шість сотень кілометрів, — Україна, де досвідчені товариші покажуть, навчать, передадуть досвід. >>

  • Кремлівська «Зміна»

    Лідер партії «Зміна» (Zmiana) Матеуш Піскорський не знав, що його партію фінансували російські спецслужби — така лінія захисту польського політика, заарештованого у Польщі за шпигунство та поширення антиукраїнських настроїв. Прокуратура і Агенція внутрішньої безпеки стверджують, що все було саме навпаки. >>

  • Потрібні робочі руки

    На тлі низького безробіття та великої кількості вакансій чеський уряд започаткував нову державну програму запрошення іноземних фахівців, повідомляє «Радіо «Свобода». Ідеться передусім про кваліфіковану робочу силу, яка зможе закрити прогалини на чеському ринку праці, а головним джерелом таких фахівців чехи бачать Україну. >>

  • З голоду не помрете, але паски затягуйте

    Міністри фінансів країн єврозони та представники Міжнародного валютного фонду після 11-годинних переговорів у Брюсселі домовилися вчора про новий транш допомоги для Греції в 11,5 млрд. доларів (10,3 млрд. євро) та реструктуризацію боргу, повідомляє Бі-Бі-Сі. >>