Стрічка на мільйон

29.12.2015

У році, що минає, українські глядачі мали змогу побачити 28 українських фільмів. І наступний рік нам подарує немало гучних прем’єр.

Уже за місяць, до Дня всіх закоханих, на екрани вийде україно-литовський проект «Ніч святого Валентина». Це збірка кількох історій, об’єднаних романтичною складовою. До іншого свята, 8 березня, підготував черговий фільм «95-й квартал» — «Вісім кращих побачень». Головний герой (у виконанні Зеленського), знову бореться за своє кохання. Отримавши неправильний діагноз у лікарні, чоловік робить усе, аби його сім‘я залишилася щасливою. Навіть якщо для цього треба знайти іншого чоловіка своїй дружині.

Весною вийде й молодіжна комедія «Селфіпаті» Любомира Левицького («Тіні незабутих предків»), який бажає цього разу зібрати не менше мільйона доларів у прокаті. Ще один весняний проект «Давай, танцюй» знятий у жанрі танцювального бойовика. Теж розрахований на молодь і всіх, хто фанатіє від танцювальних ТВ-шоу.

Невідомим лишається дата релізу для двох фентезійних робіт. Україно-французька група стрічки «Поліна» про пригоди маленької дівчинки в чарівному світі кіно вже завершила зйомки, але попереду довгий період постпродакшну. А середньовічний екшн «Сторожова застава» ще має дознімати кілька сцен, і також готується до релізу в наступному році.

Одна з найочікуваніших стрічок «Максим Оса», знята за мотивами українського коміксу Ігоря Баранька, на жаль, затрималася у виробництві. Її прем’єра перенесена на 2017 рік. Як розповів «УМ» режисер фільму Іван Сауткін, знімальна команда зупинила процес, коли стало зрозуміло, що їхніх амбіції більше, ніж підготовки до зйомок. Нині допрацьовується сценарій, аби в найближчому майбутньому максимально якісно зняти фільм.

Уже 28 січня на великі екрани вийде «Російський дятел» — шокуючий документальний детектив, який розповідає, хто насправді підірвав ЧАЕС у квітні 1986 року. Через місяць глядачі побачать «Бранців», ще один документальний детектив від Володимира Тихого. Фільм розповідає історію хлопця, що шукає вевешника, якого він випадково взяв у полон під час подій на Майдані. Також весною, можливо, вийде «Гніздо Горлиці» — стрічка про українських заробітчанок, які не завжди можуть адаптуватися вдома після повернення. У цьому фільмі глядач побачить останню роль у кіно Віталія Лінецького, який, на жаль, не дожив до кінця зйомок.