Зцілення «сонячним фруктом»

23.12.2015
Зцілення «сонячним фруктом»

Мандарини лікують та покращують настрій. (з сайта galka.if.ua.)

Мандарини — не тільки улюблені ласощі, що здатні і підняти, і навіяти передноворічний настрій. Медики, опираючись на наукові дослідження, стверджують: ці солодкі цитрусові оберігають організм від багатьох недуг. Адже речовини, що містяться в мандариновому соку і м’якоті, цілющі та дуже корисні.

Скажімо, в них удосталь вітаміну С і вітамінів групи В. Також тут є провітамін А, вітаміни P, K, D, а сік фруктів багатий на кальцій, калій і магній.

Мандарини, за висновками лікарів і дієтологів, допомагають очистити печінку, позбутися недоречного жирку на талії, зупинити дегенерацію клітин мозку при старечому слабоумстві. Французькі педіатри радять лікувати метеоризм у діток мандариновою олією (круговими рухами її втирають у животик).

Ці фрукти незамінні при застудних захворюваннях і грипу. Плоди і сік цитрусових містять компоненти, що згубно діють на патогенні віруси. Сік мандарина підтримує організм при підвищеній температурі, суттєво знижує ризик захворіти на рак легенів. При бронхіті та астмі цей фрукт також помічний. Аби очистити бронхи і легені від слизу, лікарі рекомендують випивати зранку склянку свіжого мандаринового соку. Корисний також відвар зі шкірок фруктів (у пропорції 1:10) — він пом’якшує кашель і справляє відхаркувальний ефект.

Мандаринотерапія допоможе побороти набряки. Ці плоди містять велику кількість фенолікової кислоти (синефрину), яка відома своєю протинабряковою і протизастійною дією.

Тим, хто має діабет, корисно пити відвар із шкірок мандаринів — він знижує рівень цукру в крові. Для його приготування необхідно зняти шкірку з трьох плодів середнього розміру і прокип’ятити в літрі води впродовж 10 хвилин. Проціджувати не обов’язково. Зберігайте відвар у холодильнику і пийте щодня як просту воду.

Мандариновий сік, завдяки високій концентрації фітонцидів, знищує певні види грибків. Якщо його регулярно втирати в уражену шкіру чи нігті, це справляє цілющий ефект.

Однак варто пам’ятати, що мандарини (як, зрештою, усі цитрусові) — досить сильні алергени, і зловживати ними небезпечно. Надмірне вживання «сонячних фруктів» може позначитися на травній системі. Про це важливо пам’ятати тим, хто має гастрит, виразку чи холецистит.