Шеймас Гіні:

Шеймас Гіні:

30 серпня 2013 року розгублене завійнене людство осиротіло на присутність у ньому ще одного Поета. Особливо фатальна втрата тих, кому волею долі і долею волі суджено було стати особистостями світового, всеоб’єднуючого, вселюдського діапазону тепер, коли політики — навіть церкви! — на жаль, усіх нас, землян, войовничо роз’єднують. Шеймас Гіні.

Саможиттєписи

Саможиттєписи

Доктор філологічних наук Раїса Мовчан (експерт «Книжки року») упорядкувала збірник «Самі про себе. Автобіографії українських митців 1920-х років» (К.: Кліо, 2015) — документи, що «правдиво передають не лише загальну атмосферу того непростого часу, достовірні факти приватного життя, а й фіксують стан самопізнання і самооцінку того чи того письменника, який ще був відносно вільним, а тому щирим і відкритим у такому специфічному самовираженні».

Багатодітний капітан

Багатодітний капітан

У Київському театрі оперети вже кілька років простежується традиція: перш ніж братися за постановку всесвітньо відомих музичних брендів, перевіряється реакція глядачів на один-два номери з цього твору.

Не «священний танець»

Не «священний танець»

Любителі класики можуть продовжувати насолоджуватися переглядом класики у кінотеатрах. Чергова прем’єра проекту показу світових шедеврів від компанії UFD — Гамбурзький балет «Різдвяна ораторія».

Дрібнота з коміксів

Дрібнота з коміксів

Усе частіше аніматори створюють добрі мультики. «Снупі та Чарлі Браун. Дрібнота у кіно» від студії 20th Century Fox — саме такий подаруночок для українських сімей iз дітьми (і не тільки) чи то з мішка Святого Миколая, чи просто до новорічної ялиночки, що поблизу кінотеатру.

Українське кіно в Лондоні

Українське кіно в Лондоні

З 10 по 14 грудня 2015 року в столиці Великобританії благодійний фонд Ігоря Янковського «Ініціатива заради майбутнього» спільно з КМКФ «Молодість» та Держкіно України провели Дні українського кіно в Лондоні.

Всі статті рубрики