Олег Ляшко: «Як Еміратам Бог дав нафту, так Україні Бог дав землю»

20.11.2015
Олег Ляшко: «Як Еміратам Бог дав нафту, так Україні Бог дав землю»

Олег Ляшко з дружиною Росітою порається на городі в гостях у тещі.

Олег Ляшко разом iз колегами послідовно відстоював це питання у Верховній Раді і врешті змусив депутатів прийняти рішення, яке унеможливить розбазарювання землі, як мінімум, на рік. Політик неодноразово наголошував: продавати рідну землю — все одно, що продавати рідну матір. Власне, це було однією з головних вимог Тарифного майдану, на який людей вивело свавілля влади.

«Якби ми не прийняли це рішення — вже з нового року влада розпочала б дерибан землі. Викупили б у селян паї за копійки, а потім за мільярди перепродали китайцям. Я не допущу, щоб українці стали батраками на власній землі!» — твердо заявив політик.

Олег Ляшко переконаний: щоб заробити на земельних ділянках, їх не потрібно продавати — можна вирощувати на них продукцію чи здавати в оренду. Головне — щоб українці лишалися господарями на власній родючій землі, яка є нашим не меншим скарбом, ніж нафта в Арабських Еміратах.

Узагалі сільська тема дуже близька Ляшку. Політик не соромиться свого сільського минулого, а навпаки — з гордістю про нього розповідає. Так, ще дитиною, приїжджаючи в село на канікули до бабусі, він пас корів, за що отримував свої перші гроші. А розпочав свій трудовий шлях майбутній відомий політик скотарем колгоспу «Прогрес», що в селі Лизівка Білокуракинського району на Луганщині. Тож не дивно, що йому болять проблеми простого народу, про які він знає з власного досвіду.

Не менше за землю турбує головного опозиціонера й питання ціни на продукцію селян. У той час, коли інші політики не знають, скільки коштує пляшка молока в магазині, Ляшко чудово знає, за скільки фермери здають цей продукт і за скільки його продають у магазині. Політика обурює, що великі компанії наживаються на селянах, не цінуючи їхньої важкої праці.

«У людей молоко купують по 2,8 грн./л, а в магазині його продають по 15 грн.! Я вимагаю від парламенту ввести мінімальну закупівельну ціну на цей продукт хоча б на рівні 4-4,5 грн./л. Праця селян повинна гідно оплачуватися!» — наголосив радикал.

Також політик обурюється з бажання уряду скасувати пільговий режим оподаткування для сільгоспвиробників з нового року. Каже, більш безглуздої ідеї годі й вигадати.

«Я кістьми ляжу, але не дам уряду забрати у селян пільговий режим оподаткування. Я та моя команда робимо все, щоб захищати інтереси людей села, людей праці. Не буде села — не буде майбутнього в України», — наголосив радикал. І додав, що урядовцям і депутатам частіше потрібно бувати в областях та цікавитися, як живуть прості люди, перш ніж проводити псевдореформи, що приводять до вимирання села.