Жінка і дівчина Бонда

10.11.2015
Жінка і дівчина Бонда

Деніел Крейг уже вчетверте зіграв Джеймса Бонда.

Чергову картину про пригоди красунчика Джеймса Бонда, що вийшла в прокат в Україні минулого тижня, хтось вихваляє, хтось — ганить, але всі дивляться. Двадцять четверте явлення глядачам у «007: Спектр», безперечно, красиве й заворожуюче: фестиваль у Мехіко, заворожуючі види вічного Риму і дорогі машини, красива білизна на жінці Бонда, яку грає 51-річна італійка Моніка Белуччі (в інтерв’ю сама просила так себе називати)... І красива філософія, і почуття: по-перше, не можна бездумно всіх вбивати; по-друге, Джеймс все ще трохи лишається ловеласом, але — наприкінці фільму, принаймні так здається, — уже зупинився у виборі другої половинки, нею стала донька одного з членів секретного «Спектра», яку зіграла 30-річна француженка Леа Сейду. До речі, обмеження 16+ для фільму дуже умовне: кілька моментів легкої еротики — не більше.

Для відомого англійського оскароносного режисера Сема Мендеса це вже другий фільм про Джеймса Бонда, першим був «Скайфолл». Для виконавця головної ролі Деніела Крейга «Спектр» є четвертим фільмом «бондіани». За сюжетом, є впливові люди, які прагнуть згорнути програму британської розвідки 007, Джеймсу Бонду після свавілля в Мексиці не дозволяють залишати межі Лондона. Але це не зупиняє досвідченого спецагента-аса. І він — хто б сумнівався! — перемагає зло.

«Спектр» є найдорожчим фільмом із знятих «бондіан» — на нього витратили 245 млн. дол. Зйомки фільму розпочалися в грудні минулого року і тривали близько семи місяців. Знімальна група працювала в Римі, Лондоні, Марокко, Австрії та Мехіко.