Прикрiсть для влади

06.11.2015

Вінниця не обрала міського голову в першому турі — прикрість для чинної влади. А те, що керівником міськради райцентру Гайсин втретє став представник від «Батьківщини» Анатолій Гук, переплюнувши рейтинг, установлений ранiше в області самим Володимиром Гройсманом (майже 90 відсотків проти 77,81 за Гройсмана у 2010-му) — причина для втіхи біло-сердечних. Загалом Вінниччина вже має дев’ятьох мерів міст.

Перемога в першому турі вислизнула з рук ставленика спікера парламенту. І у Вінниці, як у багатьох інших обласних центрах, також буде другий тур виборів міського голови. Обиратимуть вінничани між представником партії Гройсмана «Вінницька європейська стратегія», секретарем міськради Сергієм Моргуновим та головою обласного осередку партії «Батьківщина», депутатом обласної ради Людмилою Щербаківською.

За даними міської виборчої комісії, у першому турі за Моргунова проголосували 51 849 (48,2%) виборців, а за Щербаківську — 14 609 (13,58%). Після офіційного оголошення результатів виборів усі опозиційні до чинної міської влади кандидати зібрали на площі перед мерією своїх прихильників і закликали підтримати на виборах мера Вінниці кандидата від «Батьківщини». І якщо гіпотетично скласти докупи голоси всіх демократичних кандидатів у мери на користь Щербаківської,то у Вінниці другий тур за мерське крісло може стати ще тією «боротьбою за мир».