Волинь присмачена УКРОПом

28.10.2015

Бурхлива діяльність Українського об’єднання патріотів, підкріплена потужним фінансовим ресурсом, може суттєво змінити політичний пазл на Волині: як в області, так і в Луцьку. Як свідчать результати паралельного підрахунку 80% голосів, список партій-переможців до Волинської обласної ради очолює УКРОП (рейтинг 21,28%), відстають від нього «Солідарність»(14,8%) і «Батьківщина»(14,54.%). Ще шість партій теж проходять до обласної ради: «Свобода» — 9,17% Радикальна партія Олега Ляшка — 7,03% «Самопоміч» — 6,02%. На межі прохідного бар’єра балансує «Наш край» — 5,11%.

Головна битва за крісло луцького міського голови теж була між представником «Солідарності», нині чинним головою Миколою Романюком, і представником УКРОПу Олександром Товстенюком, головою правління благодійного фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк». У другому турі саме вони змагатимуться за головну посаду в місті. Як і слід було чекати, Микола Романюк за даними паралельного підрахунку 98% голосів отримав підтримку 38,3% лучан, які взяли участь у голосуванні, Олександр Товстенюк — (31,9%). УКРОП претендує також на найбільшу кількість депутатських мандатів і в Луцьку міськраду. Кажуть, що Ігор Палиця, олігарх із луцьким корінням та соратник Ігоря Коломойського, збирається балотуватися на виборах ще й до Верховної Ради у 23-му окрузі на місце відомого бізнесмена Ігоря Єремеєва, який трагічно загинув у серпні, впавши з коня. Вибори ще не оголошені, але підготовка до них іде повним ходом.

А поки що всі сили УКРОП кинув на те, щоб здобути якомога більше мандатів в обласній та Луцькій міській радах. Ігор Палиця очолив партійні списки кандидатів цієї політичної сили до обох рад. Діяльність його благодійного фонду «Новий Луцьк», який працює в обласному центрі Волині понад чотири роки, тобто з того часу, коли Палиця у 2012 році виборював у Луцьку депутатський мандат, дає свої плоди. У місті за його сприяння справді з’явилося чимало спортивних об’єктів, дитячих майданчиків тощо. Тепер він пообіцяв зробити Європу не лише в Луцьку, а й в області, а благодійний фонд працюватиме і в районах. Волиняни, схоже, повірили обіцянкам Палиці. Хоча конкуренти вважають, що мешканців краю банально задобрили щедрими подарунками перед виборами, а лучан потроху купували всі останні роки.