Хто настрахав Карася?

28.10.2015

Виборчий ранок у Черкасах розпочався з повідомлення про напад на садибу кандидата на посаду черкаського міського голови Павла Карася, який балотувався від всеукраїнського об’єднання «Черкащани». Невідомі нападники отруїли двох собак кандидата. Нічого цінного не забрали, окрім реєстратора з камери відеоспостереження. Міліція, котра виїхала за викликом, внесла цю подію до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 162 (Порушення недоторканності житла) Кримінального кодексу України.

Серед порушень, котрі сталися в період голосування, спостерігачі називають невчасне відкриття кількох виборчих дільниць у самому обласному центрі, внесення у списки жителів військового гуртожитку 500 людей, котрі там не проживають. Окрім цього, було зафіксовано підкуп (200 гривень за голос виборця пропонували у селі Мошни Черкаського району), спробу вкидання додаткових бюлетенів та фотографування бюлетенів.

Казусний випадок трапився на одній із дільниць Черкас, де людям видавали бюлетені із сусідньої дільниці. За чужого кандидата там встигли проголосувати більше 300 виборців. Помилку помітив один із кандидатів, який замість свого прізвища побачив у бюлетені ім’я свого суперника.

Загалом на виборчі дільниці прийшло більше 47% черкащан. У Черкасах на виборах міського голови у другий тур, за попередніми даними, виходять чинний мер Сергій Одарич та представник «Батьківщини» Анатолій Бондаренко. У двох містах області — Каневі та Золотоноші, вибори міських голів відбулися в один тур. Адже тут відповідно перемогли нинішні міські керманичі — Віталій Войцехівський та Ігор Ренькас. У всіх інших районних центрах вибори міських голів пройдуть у два тури.

За попередніми даними, до Черкаської обласної ради та до міських і районних рад проходять представники Блоку Петра Порошенка «Солідарність», «Батьківщини», «Черкащан», «Свободи», «Самопомічі», УКРОПу, Радикальної партії.