Високі ноти

27.10.2015
Високі ноти

«Попелюшка» — це завжди здійснення мрії про неможливо прекрасне. На пару годин зануритися в таку атмосферу дає можливість показ в обраних кінотеатрах чергової вистави з циклу «Шедеври світової театральної сцени на великому екрані», який представляє прокатна компанія UFD.

Режисер Жуан Фонт і режисер-постановник-костюмер Жуан Гиллен не дають аудиторії сумувати: вони одягли танцюристів у веселі костюми щурів, а головних героїв — нарядили яскраво. Неймовірні костюми та винахідливі світлові ефекти — від Альберта Фауни. «Попелюшка», що виходить у широкий прокат — результат копродукції Х’юстонської великої опери, Уельської національної опери в Кардіффі і Женевського великого театру з Барселонським великим оперним театром «Лісеу».

«Не пропустіть винятковий виступ Джойс ДіДонато і Хуана Дієго Флореса в адаптації чарівної історії Попелюшки на музику Россіні», — закликає Джеймс Зохра на сайті Opera Today у відгуку на улюблену комічну драму Россіні «Попелюшка». Цей спектакль дає можливість побачити і почути таланти співаків зі світовим ім’ям. Харизматичний Флорес легко і невимушено бере високі ноти і одночасно пристрасно виконує «розмовний» спів Россіні. Мецо-сопрано, американка ДіДонато, не тільки неймовірно приваблива, а й обдарована артистка. Вона граціозно і невимушено переходить від легкого піанісимо до бурхливих пристрастей. До речі, у 2007-му відома бельканто пані ДіДонато отримала нагороду імені Беверлі Стіллз від Метрополітен-опера. Налаштуйтеся на наймилозвучнішу італійську мову й україномовні титри.