І буде інший суд — народний

16.10.2015
І буде інший суд — народний

На представника місцевої влади, який у п’яному стані сів за кермо свого «Мерседеса» та збив на смерть 22-річну дівчину, правоохоронці наділи електронний браслет.

Апеляційний суд Херсонської області скасував рішення Генічеського суду: Андрія Бульбаха, який обґрунтовано підозрюється у скоєнні смертельного ДТП, у результаті якого загинула 22-річна Валерія Прядка, взято під домашній арешт. Нагадаємо, спочатку суд залишив чиновника на волі під особисте зобов’язання. Саме це призвело до того, що обурені люди у Генічеську обєдналися й вийшли на безстрокову акцію непокори. Тільки після цього більш ніж дивне рішення суду скасували.

«Ми очікуємо, що тепер міліція та прокуратура відреагують настільки ж оперативно і зберуть усі необхідні для суду докази, — говорить народний депутат від Херсонщини Сергій Хлань. — Винний повинен понести покарання за смерть дівчини, яку він не тільки збив, а й залишив помирати без допомоги на узбіччі дороги».

Нагадаємо, що 10 серпня 39-річний депутат Генічеської райради Андрій Бульбах влаштував п’яний бешкет у кафе «Гюнай», розташованому біля траси Лепетиха—Іванівка—Генічеськ. Співробітники міліції, якій прибули на місце, швидко ретирувалися, зумівши якимось чином «домовитися» з п’яним депутатом. Після цього Андрій Бульбах як ні в чому не бувало сів за кермо свого «Мерседеса» та на повному ходу збив 22-річну велосипедистку.

Постраждалу дівчину він просто відтягнув углиб лісу за 150 метрів від місця ДТП і залишив там помирати. Довести причетність посадовця до злочину допоміг запис відеокамери, яка зафіксувала, як по дорозі їде спочатку велосипедистка Валерія Прядка, а слідом за нею — іномарка Андрія Бульбаха. Депутат заперечував свою причетність до трагічної події. Тільки народний бунт, який очолив батько загиблої дівчини Сергій Прядка, змусив суддів переглянути своє рішення. Зараз родичі загиблої дівчини домагаються справедливого суду над депутатом. У випадку, якщо справа затягуватиметься без вагомих причин, односельці батьків Валерії пообіцяли, що знову вийдуть на безстрокову акцію протесту під будівлю суду в центрі курортного міста Генічеськ.