НОВИНИ ПЛЮС

09.10.2015

Гарбуз для Яценюка

Учора фермери з усієї України влаштували багатолюдний мітинг у центрі Києва, протестуючи проти скасування мораторію на продаж земель. Щоб привернути увагу до проблеми, вони привели під стіни парламенту живе теля, як символ села, яке годує країну.

Також селяни залишили біля стін Кабміну символічного гарбуза, якого адресували особисто Прем’єр-міністрові. «Ми залишаємо на паркані гарбуза Вам, Арсенію Петровичу. Це справедлива плата за ваші справи. Більшого Ви не заслужили», — зазначив представник Асоціації фермерів України Микола Стрижак.

Як писала в попередньому номері «УМ», уряд готується виставити на продаж землі сільськогосподарського призначення, які перебувають у власності держави. За такого сценарію у 2018 році можливе повне скасування мораторію на продаж земель.

Діти «лейтенанта Ложкіна»

У Києві співробітники СБУ затримали групу шахраїв, які за підробними документами «продавали» чиновникам посади у державних органах — у Кабміні, міністерствах та ОДА. «Шахраї використовували підробні посвідчення різних органів влади та представлялись своїм потенційним «клієнтам», використовуючи прізвища високопосадовців, у тому числі глави адміністрації Президента. Зустрічі проводились поблизу АП та Кабінету Міністрів», — повідомила прес-служба СБУ.

Трьох злочинців було спіймано «на гарячому», коли вони отримували від одного зі своїх «клієнтів» 20 тисяч доларів за призначення. Один із затриманих уже перебував у загальнодержавному розшуку. Під час обшуків у затриманих знайшли підроблені українські та іноземні паспорти, посвідчення різних держустанов, значні грошові кошти та зброю.