Шоста «машина часу»

07.10.2015

У розарії Національного ботанічного саду імені Гришка у вихідні відбувся шостий фестиваль «Ретро-круїз». Чотири активістки: Маріанна Факас, Анастасія Ваганова, Марія Кулікова та Анна Кравченко, які дуже люблять ретро-стиль і музику, запропонували всім охочим «круїз на машині часу», адже, потрапивши у столичний ботсад, відвідувачі опинялися у першій половині двадцятого століття.

Незвичні різнобарвні сукні, капелюшки на панянках, а також стильні, але такі дивні для нашого часу костюми і краватки-метелики на чоловіках не залишали сумніву, що ретро-фестиваль — невеликий, але особливий «загублений світ». Реалістичності додавали перукарі та продавці хенд-мейду, їжі та напоїв, які теж були вбрані відповідно. Можна було придбати каву або зробити зачіску у красуні в капелюшку з вуаллю та мереживною парасолею.

Були створені спеціальні фотозони, де можна зробити фото, як колись (щоправда, звісно, кольорове і цифрове). Провели й лекторій, де відомі люди, такі як Олексій Коган, Анна Павлова та інші, розповідали про велосипеди, джаз, дамські сумочки та американське кіно.

Також відбувся великий джазовий концерт. Відвідувачі почули Theboxband, Dooup, «Квартет Руслана Єгорова», побачили танці Kiev Swing Dance School у стилі чарльстон, соло-блюз від Sway, пристрасну хореографічну постановку Jazzballet. «Ми тиждень працювали, щоб зробити цей танець спеціально для «Ретро-круїзу», і дуже приємно, що публіці він сподобався», — поділився з «УМ» учасник Jazzballet Артем Юрченко.