«Рабів до раю не пускають»

«Рабів до раю не пускають»

У Вінницькому обласному академічному музично-драматичному театрі відкрився 82-й театральний сезон. На цей раз глядачі зможуть насолоджуватися не лише традиційним репертуаром, а також прем’єрою — виставою «Моя прекрасна леді». Поставив цю виставу новий режисер театру, вінничанин Тарас Буга, який раніше працював у Криму.

Народ скаже — як зав’яже

Народ скаже — як зав’яже

Мудре народне прислів’я гласить: «Кожне сільце має своє слівце». В глибині цієї простої і водночас філософської істини сповна переконуєшся, читаючи виданий нещодавно в Києві «Словник говірки села Шендерівка та інших населених пунктів Могилівського Придністров’я» авторства журналіста, письменника, краєзнавця Дмитра Крохмалюка.

До мадам Баттерфляй

До мадам Баттерфляй

У Музично-меморіальному музеї Соломії Крушельницької у Львові триває виставка, приурочена до недавнього дня народження неперевершеної української оперної співачки. Центральну частину «Скарбів Соломіїного дому» відведено під матеріали, які представляють постать цієї надзвичайної жінки.

А спів «Думки» звучить

А спів «Думки» звучить

Днями у Великому залі Національної музичної академії України імені Чайковського пройшов вечір пам’яті народного артиста Віктора Петриченка — багаторічного диригента уславленої на весь світ хорової капели «Думка».

«Жовтень». Ритуальне відкриття

«Жовтень». Ритуальне відкриття

Рік тому — під час показу фільму «Літні ночі», який йшов у рамках фестивалю «Молодість», — невідомі підпалили найстаріший у Києві кінотеатр «Жовтень». Стрічку тоді показували в рамках програми фільмів, присвячених тематиці ЛГБТ. Нині у кінотеатрі ще тривають роботи з відновлення. До офіційного відкриття кінотеатру залишилося менше місяця.

На трьох титанах

На трьох титанах

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Уже двадцять другий раз у різних концертних залах міста проходить міжнародний фестиваль класичної музики «Харківські асамблеї». Ініціатором та художнім керівником фестивалю є народна артистка України, професор і ректор Харківського національного університету мистецтв імені І. П. Котляревського Тетяна Вєркіна. «Героями» асамблей за цей час були Вівальді та Глінка, Моцарт і Чайковський, Бетховен і Мендельсон.

Всі статті рубрики