Колаборантки на сцені

25.09.2015
Колаборантки на  сцені

«Ми нє куріци, нє птіци...»

У Львові громадські активісти просять Президента забрати звання народних артисток України в Ані Лорак, Таїсії Повалій та Ірини Білик. На площі біля Оперного театру у середу представники Економічного бойкотного руху, ГО «Галицька фортеця» та Волонтерського полку тримали плакати з написами: «Геть колаборантів з української сцени» та «Ми нє куріци, нє птіци, ми — народниє певіци». Поруч у клітці кудкудакали «головні герої» акції — кури, на яких одягли маленькі портрети трьох виконавиць.

«Наша акція стосувалася не лише цих співчок, а й інших представників вітчизняного шоу-бізу, які висловлюють підтримку агресору чи співають на окупованій території, чи повторюють, мовляв: «треба все забути і пробачити», — уточнив очільник Економічного бойкотного руху Олег Радик. — Тому ми закликаємо позбавити високого звання таких артистів. Наші акції продовжаться. До прикладу, впевнений, що Потап у Львові виступати не буде».

Активісти кажуть, реакція артистів на їхні заходи зазвичай лише одна — вони впевненні, що обурення громадськості — провокація. Втім активна позиція львівських громадських організацій вже завадила виступам у Львові Ані Лорак та Володимира Гришка. «Минулого року Ані Лорак у Львові так і не виступила, — уточнює Олег Радик. — Поїхала до Одеси, де її виступ призвів до крові».