Переслідує «Пекло»

16.09.2015
Переслідує «Пекло»

За роль Томаса Ділан О’Брайен уже отримав нагороди. (з сайта ufd.ua.)

Переважно в юності безапеляційно віриш у перемогу добра над злом, бездумно кидаєшся на порятунок друзів і здатен здолати нездоланне. Такий максималізм — риса головних героїв американського трилера «Той, що біжить в лабіринті: Випробування вогнем» (режисер Уес Болл), який завтра виходить у прокат в Україні. Це вже другий фільм про підлітків, яких захопила секретна організація — воєнізована клінічна лабораторія з промовистою назвою «Пекло», щоб викачувати з них речовину, що слугує вакциною від страшного вірусу, який перетворює людей на потвор. Кінокартина у жанрі молодіжної антиутопії створена за однойменною книгою Джеймса Дешнера.

У «Той, що біжить в лабіринті-2» спочатку тих, хто побував у лабіринті першого фільму, неначе помістили у безпечне місце. Втім, зовсім скоро з’ясовується, що це все те ж «Пекло». І найсміливіші — Томас із кількома друзями, відвоювавши Терезу, з якою «добродії» вже встигли провести маніпуляції, — тікають, щоб знайти руку допомоги разом з повстанцями. Але шлях нелегкий: довкола зруйновані хмарочоси, захаращені приміщення, з яких виринатимуть потвори-мутанти, пустеля з блисавками і буревієм. На тому шляху перепон доведеться прощатися з близькими. Вінстона зачепили потвори, у хлопця прогресує вірус, який його зовсім скоро перетворить на агресивного мутанта. Але друзі його не лишають, облаштовують саморобні ноші й продовжують іти разом. Вінстон просить позбавити його мук. Друзям нелегко дається рішення, але Ньют дає інфікованому пістолет. Коли всі відійшли, пролунав постріл.

Після дещо затягнутого розвитку подій наприкінці трохи не миттєво радість об’єднання борців проти «Пекла» перетворюється на поразку. Бо Тереза зрадила друзів, пояснюючи це тим, що десь багато хворих людей страждають, як колись її мама. І так само швидко — незважаючи на чергові втрати — Томас і його друзі готові помститися кривдникам-людиноненависникам. У фільмі звучить фраза про те, що надія забирає багато життів. Але саме завдяки надії, вірі й цілеспрямованості перемагає добро.

Справжнім героєм боротьби з «Пеклом» став виконавець ролі Томаса нині 24-річний американський актор Ділан О’Брайен. До речі, він на початку нинішнього року за участь у першому фільмі про лабіринт отримав кінонагороди «Кращий герой» і «Прорив року» від канала MTV.