Жива вода ностальґії

Жива вода ностальґії

Поміж різноманітних інтерпретацій роману Юрія Винничука «Танго смерті» (2012) можлива й така: реконструкція повсякдення міжвоєнного Львова. Значною мірою саме ця ностальґійна мелодія забезпечила книжці широку читацьку прихильність. Схоже, саме цей твір нарешті утвердив жанр ретро-роману в українському літпроцесі, а минулорічний успіх роману Софії Андрухович «Фелікс Австрія» вивів ретро у мейнстрім.

«Не треба чорно-білих зображень»

«Не треба чорно-білих зображень»

Уже півтора року благодійний проект «Добра листівка» згуртовує небайдужих художників, ілюстраторів, зокрема Олександра Ройтбурда, Беату Куркуль, Владислава Шерешевського та багатьох інших задля створення незвичайних листівок гідної якості, продажу їх в Україні та Європі, а також перерахування більшої частини виручених коштів на благодійність.

Лесин «Дон Жуан» у Лондоні

Лесин «Дон Жуан» у Лондоні

У Лондоні розпочалися великі гастролі Національного театру імені Лесі Українки. І цей факт однозначно заслуговує на окремий рядок у новітньому літописі вітчизняної культури. Оскільки гастролювати нашим театрам останнім часом доводиться нечасто, а так далеко і так масштабно — і поготів.

Сорочка Миколайчука

Сорочка Миколайчука

«Благословенна Україна» — так називається виставка української вишиванки, яка триватиме в «Українському домі» у Києві до кінця цього тижня. Організатори говорять, що це перша з десяти виставок у рамках проекту «Дорогою віри», що популяризуватимуть українське декоративно-прикладне мистецтво.

Донбас вкривається і цвітом

Донбас вкривається і цвітом

Любов Якимчук за останній тиждень презентувала «Абрикоси Донбасу» в Одесі, Вінниці та Києві. Поетка родом із Луганщини, тому нинішня трагедія її рідної землі прочитується чи не у кожному рядку вірша. У Києві вона прочитала публіці вірші про території, понівечені воєнними діями, та про покалічені людські життя.

Всі статті рубрики