Дайте перцю... для серця

29.07.2015

Американські вчені Національного інституту онкології стверджують, що регулярне вживання певних продуктів ефективно попереджає розвиток складних недуг, зокрема серцево-судинних і раку. Завдяки корисним речовинам, які містяться в них, організм бореться із запальними процесами, зміцнюючи імунітет.

1. Вишня. Вживання цієї ягоди, особливо насиченого темного кольору, дозволяє знизити кров’яний тиск і прискорює процес відновлення організму після фізичних навантажень.

2. Цукіні — джерело лютеїну, потужного антиоксиданту, який необхідний для захисту очних м’язів від вікових дегенеративних змін.

3. Кавун — цінне джерело лікопену, який зменшує ризик серцево-судинних захворювань і раку простати.

4. Виноград сприяє процесу кровотворення, знижує рівень «поганого» холестерину в крові, підтримує здоров’я кісткової системи.

5. Свіжий інжир сприяє розвитку корисної мікрофлори в кишечнику, полегшуючи симптоми дисбактеріозу і здуття.

6. Ягоди (чорниця, малина, ожина) — природні імуностимулятори, які дозволяють зберегти гостроту зору і покращують роботу мозку.

7. Паприка (солодкий перець). Містить вітамін С і лікопен, зміцнює судини і серцевий м’яз, а також сприяє зменшенню зайвої ваги.