НОВИНИ ПЛЮС

29.07.2015

Шокін пересаджає усіх. Навіть Януковича

Генпрокурор Віктор Шокін має намір просити парламент зняти недоторканність і дозволити арешт низки депутатів, які входили раніше до фракції Партії регіонів. Про це чиновник заявив на брифінгу у вівторок. 

 Шокін повідав іще одну новину: «Сьогодні розпочалася процедура заочного засудження в п’яти кримінальних провадженнях стосовно шести осіб. Стосовно колишнього Президента України Віктора Януковича, екс-глави Нацбанку Сергія Арбузова, колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка, колишнього віце-прем’єра і міністра охорони здоров’я Раїси Богатирьової та її заступника, а також колишнього заступника міністра доходів і зборів Андрія Ігнатова», — сказав Шокін. За його словами, Печерський райсуд Києва визнав законність доказів Генпрокуратури стосовно Богатирьової і Януковича. Таким чином, суд розпочав процедуру їх заочного засудження, додав Шокін. «Далі будуть й інші», — повідомив також прокурор.

В Україні побільшало біженців

В Україні число внутрішньо переміщених осіб сягає 1 млн. 401 тис. людей. Такі дані оприлюднила ООН. Міністерство соціальної політики України підтвердило ці цифри. «Станом на 27 липня 2015 року, за даними структурних підрозділів соціального захисту населення обласних та Київської міської державних адміністрацій, взято на облік 1 401 113 переселенців, або 1 099 852 родини з Донбасу і Криму», — йдеться у повідомленні міністерства. 458 774 сім’ї звернулися за призначенням грошової допомоги, 428 330 iз них таку допомогу призначено. Всього ж отримувачам перераховано 1,87 млрд. гривень.