Любов на противагу війні

Любов на противагу війні

Сьогодення нині надиктовує сюжети митцям. Їх не треба вигадувати чи шукати. І те, що артикулює поет у такий час, є найскладнішим, найболючішим, найактуальнішим та найнеобхіднішим, особливо коли йдеться про власну землю. Так і в останній поетичній збірці Сергія Жадана, що вийшла друком у чернівецькому видавництві «Книги-ХХІ» на замовлення Міжнародної літературної корпорації Meridian Czernowitz.

Сценічна поезія

Сценічна поезія

На фестивалі «ТуСтань» 1 серпня на Львівщині відбудеться прем’єра театрально-поетичного перфомансу «Ріка мертвого генерала». У такому нетрадиційному форматі театр «Другий склад» представить глядачам власне бачення віршів молодого українського поета Михайла Жаржайла.

Радість і біль Володимира Єрмоленка

Радість і біль Володимира Єрмоленка

«... Читати тексти — замало, думати про якісь ідеї — замало. Ідея — це певна жива клітина, яка проходить шлях. І як ми прийшли сюди за якоюсь траєкторією, перетнули якийсь простір і час, і нас принесло наше тіло, так само і будь-які ідеї мають власну біографію і тілесні та душевні траєкторії.

Сонце як персонаж

Сонце як персонаж

Вийшло вже замалим не сто (!) фотокнижок Василя Пилип’юка. Усі ці тисячі опублікованих знімків єднає одне: кожен — професійно досконалий. Навіть коли це лише формальний експеримент, що не справдився. Авжеж, так і належить професорові світлярства Львівської академії мистецтв.

Всі статті рубрики