«Дискотека аварія»

14.07.2015

Жахливу трагедію пережило днями село Косанове Гайсинського району, що на Вінниччині. В аварії загинуло четверо людей: 37-річний чоловік, дві сестри 14-ти та 16-ти років та їхня 17-річна подруга.

Дорожньо-транспортна пригода сталася вночі, близько 00.30 години, між Гайсином та Ладижином. У прес-службі Вінницької ДАІ про це написали: «На автодорозі Вінниця—Турбів—Велика Михайлівка зіткнулись автомобіль «ВАЗ 21093» та вантажівка «Фредлайнер», загинуло четверо людей».

Слідчо-оперативною групою міліції попередньо було встановлено, що 37-річний водій, рухаючись на автомобілі «ВАЗ-21093» із боку міста Ладижин у напрямку міста Гайсин поблизу села Куна під час здійснення обгону автомобіля «Нива» зіткнувся з вантажівкою, що рухалася назустріч.

За словами заступника начальника УДАІ Вінниччини Анатолія Присяжнюка, експертиза показала, що водій «Жигулів» був у тверезому стані.

Як розповіли односельці, всі загиблі жили по сусідству. І дружина водія, і мати сестер поїхали за кордон на заробітки. Коли чоловік повернувся увечері після роботи додому, сусідки-сестрички почали просити, аби він відвіз їх на дискотеку в Куну, хоча в Косановому також є дискотека. Чоловік спочатку опирався, посилаючись на втому після робочого дня, дівчатка ж наполягали і, зрештою, вмовили. Донька водія їхати не захотіла, а от 17-річна подруга сестер також вирішила побувати на дискотеці в іншому селі...

Слідчим управлінням за фактом дорожньо-транспортної пригоди відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами). Таке правопорушення карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років із позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років. Наразі слідством призначено низку експертиз, встановлюються причини аварії.