«Старий» і нові роботи-вбивці

07.07.2015
«Старий» і нові роботи-вбивці

«Старий, але не іржавий» Арнольд Шварценеггер. (з сайта bhfilms.com.ua.)

Недалеке майбутнє, 2029 рік. Комп’ютерна програма «Скайнет», відлік до запуску якої ще недавно нагадував усезагальну ейфорію, знищила три мільярди людей. На Землі роботи, що мають людську подобу, облаштували для уцілілих концтабори. Але є група спротиву, яку очолює відважний Джон Коннор (Джейсон Кларк). Єдиний шанс урятувати людство — відправитися правій руці ватажка Кайлу Ризу (Джай Кортні) у минуле, щоб уберегти від термінатора-вбивці Сару Коннор (Емілія Кларк) — матір Джона.

Такий зачин фільму «Термінатор: Генезис» від компанії Paramount — п’ятої прокатної історії за участі Арнольда Шварценеггера, що стартувала ще 1984-го. Режисер «Термінатора-5» — не Джеймс Кемерон, відразу відзначать поціновувачі першої і другої стрічок (до речі, до нього права на свою ж франшизу повернуться лише у 2019 році). Алан Тейлор на перше місце ставить фантастику, а не формат бойовика. Не на останньому — й досить непередбачувана спочатку любовна історія. Взагалі, у «Генезисі» не відразу второпаєш, хто кому батько і син; хто рятівник, а хто — підступний винищувач людства. Герої переміщаються у кілька часових періодів, зокрема, у Лос-Анджелес 1984 року.

У новому фільмі зустрічаються роботи кількох поколінь. Модель Т-800 прислали захищати Сару Коннор ще у 90-х минулого століття. Це — відважний і трохи кумедний зі своєю імітацією усмішки «Старий», якого грає Арнольд Шварценеггер. Як він же уточняє: «старий, але не іржавий». Уже знайомий шанувальникам попередніх «Термінаторів» Т-1000 — модель із рідкого металу, який може набути будь-якої потрібної форми, стати візуально копією будь-кого іншого. Тепер «тисячного» грає не американський актор Роберт Патрік, а кореєць Бун-Хун Лі.

За задумом творців, «Термінатор: Генезис» — це початок нової трилогії на задану тему. Залізний Арні уже публічно пообіцяв, що повернеться у продовження.