Жінки — це велика сила

23.06.2015
Жінки — це велика сила

Відвідини підприємства «Маревен Фуд Україна».

Спілка жінок України — громадська організація із всеукраїнським статусом, яка за понад 20 років системної роботи перетворилася на найчисельніше і впливове жіноче об’єднання України. Серед її основних завдань — підвищення ролі жінок у суспільному житті країни, активізація громадянського жіночого руху, допомога та захист дітей.

Спільно із жіночим осередком в’єтнамської громади Києва нещодавно в рамках благодійної акції «Жінки України — дітям» делегація СЖУ відвідала місто Біла Церква. За ці роки члени цієї громадської організації провели низку благодійних акцій: в інтернатах та сиротинцях, жіночих пенітенціарних закладах, закладах для дітей з особливими вадами. Допомагали не лише матеріально, а й впливали на долю підопічних. Об’їздили всю Україну.

Під час поїздки до міста Біла Церква жінки відвідали дитячий центр «Дивосвіт», який об’єднує 7 дитячих клубів за місцем проживання, де працюють на безоплатній основі різноманітні гуртки з музично-вокальними студіями, сучасним танцем, образотворчим мистецтвом. І хоча юні артисти виступили з оптимістичним концертом, лейтмотивом якого було ствердження миру й добра, у гостей бриніли сльози та щемливо стискалося серце, бо в залі сиділи рано змужнілі діти, у яких батьків навіки забрала війна під Іловайськом та Дебальцевим...

Чудові дитячі виступи, привітання голови Спілки жінок України Леокадії Герасименко та першого заступника Ірини Голубєвої, заступника голови Білоцерківської міської адміністрації Миколи Антонюка та начальника управління сім’ї та молоді Олексія Литвинчука були зворушливими. У своєму виступі голова осередку в’єтнамських жінок м. Києва підкреслила, що «понад 40 років тому українські жінки надавали гуманітарну допомогу осиротілій в’єтнамській малечі, тому страшні історичні паралелі змушують сьогодні небайдужих діяти».

Доречним та потрібним було вручення подарунків та благодійної допомоги, підготовленої членами делегації за участю в’єтнамських жінок та колективом підприємства «Маревен Фуд Україна» тій категорії дітей, які цього потребують. Потім делегація відвідала підприємство «Маревен Фуд Україна», де зустрілася з жіночим активом, ознайомилася з виробництвом. Члени делегації були захоплені успішною діяльністю суперсучасної виробничої установи з виготовлення локшини, супів та картопляного пюре швидкого приготування та різноманітних приправ та спецій. За півтора року підприємство зi стопроцентними японо-в’єтнамськими інвестиціями освоїло не лише український ринок, а й ринки десяти країн Європи — Німеччина, Великобританія, Прибалтійські держави, а також Арабські Емірати. У це можна повірити тільки після того, як iз захватом подивишся, як на японських лініях виникає локшина з українського борошна. Приємно усвідомлювати, що в Київській області існує таке бюджетонаповнююче підприємство.