Приблизна історія

Приблизна історія

Три останні роки видавці наполегливо позиціонують Андрія Кокотюху як історичного белетриста. Видавців зрозуміти неважко: нині тематика з нашої воєнної минувшини різко пішла вгору. А тут якраз і нагоджується пан Кокотюха, котрий береться чи не за будь-яку пропозицію, навіть коли «вона мені не завжди подобається», — зізнається наш автор в інтерв’ю Ірині Славінській (33 герої укрліт. — Х.: Фоліо, 2011).

У подорож по мріях

У подорож по мріях

Фестиваль «Країна мрій», заснований солістом групи «Воплі Відоплясова» Олегом Скрипкою, уперше пройшов на пагорбах краєзнавчого музею у Пирогові. До того проект багато років поспіль відбувався на Співочому полі, потім змінив локацію і хотів затриматися у парку Феофанія, та все ж знову перебрався в інше місце.

Орнаменти енергії часу

Орнаменти енергії часу

До кінця літа у Києві, в Музеї Івана Гончара,триватиме міжмузейна виставка «Три виміри Василя Кричевського: від народної орнаментики до національного стилю». Цього прізвища кілька десятиліть не згадували в історії української архітектури і мистецтва.

Збірка — як родинний альбом

Збірка — як родинний альбом

У Києві в арт-галереї «Скло» пройшла презентація нової книжки Жадана — «Господь симпатизує аутсайдерам». Пройшла навіть раніше, ніж в улюбленому місті поета — Харкові. Зовсім новою книжку, точніше її наповнення, не назвеш. Це збірка кращих віршів поета.

Всі статті рубрики