Гаманець або тюрма

12.06.2015

Сюжет із законослухняним нардепом Сергієм Мельничуком, котрий таки ходить на допити та на суди (на відміну від «зниклого безвісти» Клюєва), отримав наступний розвиток. Пізно ввечері у середу Печерський суд Києва залишив колишнього комбата «Айдару» (підозрюваного у бандитизмі) на волі, призначивши йому заставу в сумі 300 мінімальних зарплат, тобто 365,4 тисячі гривень. А ще зобов’язав потенційного підсудного не залишати межі Києва. Останню вимогу Мельничук ніяк не прокоментував, а от iз приводу грошей обурився.

«Він сказав, що не планує вносити заставу... Жодної копійки не внесе. У нього немає таких грошей. У нього в декларації за півроку сказано, що він заробив 38 тисяч гривень», — зазначив прес-секретар Мельничука. Сам нардеп поскаржився на те, що вже зазнає всіляких утисків: у нього, мовляв, відбирають паспорти і є велика підозра, що й у приміщення Верховної Ради все ще чинного парламентарiя Мельничука більше не пустять. Так принаймні каже він сам. Адвокат Мельничука Ігор Мельник наголошує на тому, що його підзахисний є колишнім командиром батальйону, а не бізнесменом, тож сума застави для нього «непідйомна».

Водночас оскаржити вердикт Мельничук не може, оскільки це не передбачено рішенням Феміди, роз’яснює правник. Отож лишається одне з двох: або все-таки шукати гроші, або чекати рішення наступного суду, який мусить відреагувати на невнесену заставу. Схоже, що Мельничук таки пристає на перший варіант: прес-служба нардепа повідомляє, що збором коштів мають намір зайнятися волонтери. При цьому частину суми готовий пожертвувати прокурор у цій справі Андрій Зубков, стверджують помічники Мельничука.