У новому статусі

У новому статусі

Ініціативу головного поборника цієї ідеї — першого заступника Гадяцького міського голови Володимира Нестеренка — одноголосно підтримали депутати спершу міської, а згодом — і районної ради. Визнала Гадяч містом обласного значення й область. На позачерговій сесії Полтавської обласної ради 71 із 72-х депутатів проголосував «за». Згодом це питання розглянув Комітет із питань державного будівництва та місцевого самоврядування Верховної Ради України, після чого парламент виніс відповідну постанову.

«Енергiйнi» китайці

«Енергiйнi» китайці

Черговий крок до енергетичної незалежності зробила Черкащина, котра споживає більше електроенергії, ніж виробляє. Торік «УМ» повідомляла про те, як в області почали видобувати буре вугілля, а тепер ще одна новина — цього року тут розпочнеться будівництво теплоелектростанції. Меморандум про таке будівництво підписали днями в Черкаській облдержадміністрації з ТОВ «Енергетична інвестиційна компанія» та китайською компанією Runh Power Corp. Збудують електростанцію, яка матиме потужність 30 МВт, у Катеринопільському районі.

Вухань-утікач

Вухань-утікач

Днями до чергового у райвідділі міліції в селищі міського типу Устинівка на Кіровоградщині постукала маленька дівчинка із заплаканими очима і попросила допомоги.

Галичани схожі на донбасців...

Галичани схожі на донбасців...

Я луганець і більше року є так званим вимушеним переселенцем. Цей рік я прожив на Наддніпрянщині, в Білій Церкві. Тутешні українці вельми відрізняються від моїх земляків. Перше, що впадає в очі, це більш урівноважена та спокійна вдача наддніпрянців.

Всі статті рубрики