Нові звуки

05.06.2015
Нові звуки

Поєднання українського фолку та сучасної електронної музики стало вибуховою сумішшю для слухачів. Родзинкою стало звучання сопілки, яку лідерка гурту Ната Жижченко називає своїм улюбленим музичним інструментом.

Альбоми ONUKA найчастіше завантажують в Україні, проте користуються вони не меншою популярністю за кордоном. Кожен концерт дівчат стає вагомою подією в музичному житті українських міст. Нещодавно завершився тур українськими містами, а найближчим часом ONUKA візьме участь у фестивалях «Країна Мрій», «Захід» та  Sziget. Цього року виконавці заслужено отримали премію YUNA у номінації «Відкриття року».

Вихід нового міні-альбому заплановано на осінь 2015 року. У ньому Наталія Жижченко планує використовувати цимбали.

 

Гурт, який більшість українців досi вважають закордонним. Ці київські виконавці стали справжньою сенсацією української сцени.

Усього за тиждень після презентації дебютного кліпу на пісню Babylon на You tube відео здобуло тисячі переглядів, а також стало сенсацією у соціальних мережах. А вже через місяць The Hardkiss випустили кліпи на два інші сингли — October та Dance With Me. Яскраві образи, проникливі кліпи та потужна енергія гурту роблять їхнi композиції хітами, а концертні зали на їхніх виступах ущерть заповнені шанувальниками. Свій дебютний альбом виконавці випустили наприкінці минулого року під назвою Stones and Honey («Каміння та мед»).

 

Інді-поп від Катерини Єременко з Чернівців став фаворитом молоді. Свій перший альбом буковинська виконавиця презентувала у березні цього року, а з концертами уже встигла побувати у кількох містах України, найближчим часом відвідає Львів, Луцьк та Ужгород. Затишні зали і нечисленна публіка зробили з daKooka за короткий термін феномен української сцени. Та експерименти і пошук не закінчуються. Нині співачка починає грати з басистом та ударником, у майбутньому такий тандем може стати ще одним популярним українським гуртом.

 

Двоє колишніх учасників групи Gorchitza Ольга Діброва й Артем Угодніков виходять у простір української танцювальної музики упевнено й амбітно. Незмінною залишилася лише жанрова специфіка, а звук, заглиблений у мінімалізм, стає на противагу минулому досвіду виконавців. Дебютували артисти з міні-альбомом у березні цього року. «Це наш перший міні-альбом, і він неоднозначний — тут два легковажнi танцювальнi треки і дві пісні з хорошим посилом. Так, у нас у всьому простежується такий дуалізм — чоловіче і жіноче начало, ритм і гармонія», — ділиться солістка Ольга Діброва. Якщо DVOE створять такий креативний повноформатний альбом, то вибух в українській танцювальній музиці гарантований.

 

Cepasa — сценічний псевдонім, чи, швидше, цілий бренд, створений у 2012 році музикантом, вокалістом, продюсером і діджеєм Павлом Ленченком. Його роботи витримані в сучасному дусі — це і медитативні композиції, і ритмічна танцювальна електронна музика, і цікаві експерименти зі стилістикою і звучанням, які деколи складно віднести до певного жанру.

На рахунку українського виконавця уже дві платівки. Нещодавно Cepasa представив другий студійний альбом Nove. Всього до нього увійшло 10 треків. За словами музиканта Павла Ленченка, після дебюту другий студійний альбом для нього став випробуванням і своєрідним краш-тестом на міцність і впевненість у правильності обраного шляху. Характерна риса всіх композицій в альбомі Nove — використання різних вокальних та real-time-ефектів і спокійний свінгуючий ритм. Днями презентували й новий кліп виконавця, який зняли у Києві в Малій опері.

 

Невідомий багатьом кантрі/фолк виконавець iз Чернівців активно гастролює. Тому, щоб полюбити його музику, варто хоча б раз побувати на концерті, а зробити це нескладно. Лише у 2014 році артист відіграв понад 100 концертів у п’яти різних країнах. Зовсім нещодавно Саша презентував свій другий студійний альбом Survival Folk, iз яким після туру Україною вирушив у європейське турне, в Польщу та Німеччину, зігравши концерти в Берліні, Варшаві, Кракові та ще низці міст.

Цьогоріч музикант видає сингли на американському та аргентинському лейблах. Його музику часто порівнюють із ранньою творчістю Боба Ділана, замішаною на коктейлі з дарк-фолку, блюзу та готичної американи.