Літо кольорове

04.06.2015
Літо кольорове

Нова картина на бетонній огорожі в Одесі. (з сайта odessit.ua.)

На честь відкриття курортного сезону одеська організація «Всі свої» взялась розфарбовувати місто у прямому й переносному значенні. Вечори у місті-перлині у минулі вихідні яскраво наповнили вуличні музиканти, які не тільки зачаровують своїми композиціями, а й навчають усіх бажаючих грати. Художники цьогоріч на бетонній стіні на набережній намалювали ескізи на морську тематику, а малеча їх розфарбовувала. «Полотно» розтяглося на кількасот метрів.

Загалом, стіну, заввишки понад два метри, прикрасило кілька тисяч фрагментів єдиного малюнка. «Ми хочемо показати, як можна прикрасити рідне місто», — говорить «УМ» президент фестивалю стріт-арт художник Олексій Шкурат. До створення настінного малюнку долучилися, зокрема, вихованці тамтешніх інтернатів та діти-переселенці, які мешкають у санаторіях регіону. «Якщо ми дамо змогу маленьким дітям себе творчо проявити, то виросте гарне, розумне покоління на зміну нам», — зазначає організатор акції О. Шкурат. На картину витратили майже тисячу літрів фарби. Допомагали дітям і дорослі.

Також у дні фестивалю на пляжі Ланжерон з’явилася ландшафтна інсталяція на піску; картини, виконані з ниток і цвяхів, пластиліну та інших незвичайних матеріалів. На Першому Odessa Street Art Festival представили і величезне мозаїчне панно, виготовлене майстрами «Будинку скла». Крім того, в рамках фестивалю стартував джинсовий флешмоб Jeans Planet Day. Ініціатори пропонували одеситам нести старі джинси, з яких просто на фестивалі створювали інсталяцію «Джинсова планета». Нагадали про створення джинсового одягу, який у 1873 році успішно запатентував і ввів у масштабне виробництво Леві Страус. Учасники фестивалю будували скульптури з піску, каменю, металу, картону і живих рослин. «Створити щось оригінальне міг кожен гість під час майстер-класів», — додає пан Олексій.

Нагадаємо, що організатори Odessa Street Art Festival — стріт-арт студія Peach, яка відома створенням оригiнальних стріт-арт об’єктів — найдовшого стріт-арту на Карантинному узвозі, найбільшого мальованого «Різдвяного пряника», «В’язаної ялини» на Приморському бульварі й найбільшої картини-фрески в Україні «Женева Art-Wall».