Європа очищується

Європа очищується

Європейський Союз має намір більш рішуче протидіяти відмиванню коштів та ухиленню від сплати податків, повідомляє «Німецька хвиля». У середу, 20 травня, депутати Європарламенту на засіданні у Страсбурзі проголосували за нові правила, що стосуються подолання цих проблем. За допомогою нових норм ЄС має намір упередити відмивання коштів, отриманих злочинним шляхом, через фіктивні фірми.

«Наречена пустелі» під загрозою

«Наречена пустелі» під загрозою

Бойовики терористичного угруповання «Ісламська держава» майже повністю взяли під контроль стародавнє місто Пальміра, що в сирійській провінції Хомс, повідомляє Бі-Бі-Сі. Раніше вони захопили північну частину Тадмура — сучасного міста, прилеглого до старожитньої Пальміри, витіснивши звідти урядові війська. За даними правозахисників, у боях за Пальміру загинуло понад сто військовослужбовців.

Необов’язкове фіаско

Необов’язкове фіаско

«Фіаско ще перед стартом» — так, м’яко кажучи, не надто оптимістично охрестили саміт програми Євросоюзу «Східне партнерство», який учора стартував у Ризі, деякі польські ЗМІ. Та що казати про польську пресу, якщо навіть українські дипломати ледве не півроку готують Україну до того, що Ризький саміт стане для нас «провальним» і нічого хорошого не принесе.

Всі статті рубрики