Велика Майя

Велика Майя

«Перші захоплені рецензії про її мистецтво я чув ще змалечку, наприкінці 1950-х років, від своєї бабусі, Олександри Петровської, яка працювала костюмером Львівського оперного театру і стежила за її кар’єрою. Моя мама також була в захопленні від Плiсецької! Мене завжди вражало поєднання професійної довершеності та проникливої щирості почуттів на сцені.

Кіно як елемент живлення

Кіно як елемент живлення

Маленьке місто поруч із Чорнобилем, якому немає ще й 30 років, минулого року привабило молодих людей і надихнуло на організацію кінофестивалю. Цьогоріч він пройшов у Славутичі вже вдруге. У програмі — 12 яскравих документальних фільмів на тему урбаністики, екології та енергетики. Крім того, відбувся перший показ фільмів-фіналістів конкурсу «Моє вуличне кіно».

Золота зірка Василя Зінкевича

Золота зірка Василя Зінкевича

Василя Зінкевича важко назвати обділеним державними відзнаками та нагородами. Він — народний артист України, лауреат Шевченківської премії, почесний громадянин Луцька, кавалер орденів «За заслуги» ІІІ та ІІ ступеня та ордена Миколи Чудотворця. І все ж найбільшою нагородою для нього є любов і повага великого кола відданих шанувальників його голосу, яке з роками не зменшується.

Всі статті рубрики