НОВИНИ ПЛЮС

28.04.2015

Міліція назвала «мітинги шахтарів» проплаченими

Серед мітингарів у Києві минулого тижня була лише половина реальних шахтарів. Про це заявив журналістам міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков. За його інформацією, решта учасників мітингів була найнята організаторами. «Є кілька проваджень, є затримані, які порушували громадський порядок і дозволили собі непокору або опір міліції», — зазначив Аваков.

Народні депутати просять Генпрокурора Віктора Шокіна дати оцінку діям бізнесмена Ріната Ахметова щодо організації виступів шахтарів у Києві. Нардеп від БПП Мустафа Найєм оприлюднив документ, який розповідає про т. зв. «план «Крепость», розроблений у компанії ДТЕК Ахметова для захисту бізнес-інтересів ДТЕК. План передбачає організацію в Україні «енергетичного бунту» та інших вуличних виступів для дискредитації уряду й відставки міністра енергетики Демчишина, який бореться проти монопольного становища компанії Ахметова на ринку вугілля.

Компанія ДТЕК заявила, що їй не відоме джерело походження документа, опублікованого Найємом. «Ми вважаємо, що мета «боротися з ДТЕК» не може бути виправданням розвалу всієї енергетики країни», — заявляє сторона Ахметова.

Нардеп-«курортник» складе мандат

Народний депутат від фракції «Самопоміч» Андрій Мірошник вирішив скласти депутаський мандат. Про це йдеться в його заяві на ім’я Голови ВР, розміщеній на сайті «Самопомочі».

За даними партійної прес-служби, Мірошник збирається повернутись до «улюбленої справи» — телекомунікаційного бізнесу. При цьому він «і далі вважає, що бідний політик не побудує багатої України. Тим більше, її не побудують політики, які прикидаються бідними». «Приношу вибачення всім виборцям, які вважають мою поведінку негідною честі їх представляти», — зазначив Мірошник.

Раніше фотокореспондент зафіксував, як депутат Мірошник у сесійній залі планував відпустку на Мальдівах вартістю понад 234 тис. грн. і писав СМС-повідомлення жінці на ім’я Оля, хоча його дружину звуть Інна. У тому ж СМС-листуванні нардеп називав «шефові» вартість туру, на 66 тис. грн. більшу.

Квартет незвинувачених і Янукович із табличкою

Генеральна прокуратура України не оголосила підозру чотирьом із 18 українських екс-чиновників, котрі увійшли до санкційного списку Євросоюзу. Про це повідомив заступник Генпрокурора Віталій Касько. Це Олена Лукаш, Віктор Янукович-мол., Сергій Клюєв та Дмитро Табачник — для їх обвинувачення бракує підстав.

Натомість, за словами Каська, Україна подала, відповідно, Іспанії й Росії запити про екстрадицію колишнього міністра фінансів Юрія Колобова й колишнього нардепа Олександра Шепелєва.

Тим часом на могилі екс-нардепа Віктора Януковича-молодшого в Севастополі з’явилась табличка з його ім’ям і датами життя та смерті, яку прикріпили до хреста. Досі, після його поховання в Криму 23 березня, на могилі, що начебто належить сину екс-президента, жодних «опізнавальних знаків» не було, крім вінків.

Нагадаємо, Партія регіонів підтвердила, що Янукович-молодший загинув 20 березня на озері Байкал, провалившись на автомобілі під лід.