Воротарі в ударі

16.04.2015
Воротарі в ударі

Колумбійському новачку «Реала» Хамесу Родрігесу (праворуч) та К° не вдалося розхитати оборону «Атлетико». (з сайта УЄФА.)

У минулому розіграші Суперліги «Атлетико» та «Реал» грали у фіналі. У нинішньому ж — жереб звів грандів іспанського футболу значно раніше, хоча, за словами наставника «вершкових» Карло Анчелотті, з представником прімери йому б хотілося зіграти не раніше фіналу. Однак, слід визнати, нинішній євросезон для «реалістів» складається зовсім не так, як попередній. І відмінність полягає не тільки в «небажаному» для «королівського» клубу жеребі, але, напевно, що найголовніше, гра, яку наразі демонструють чинні володарі чемпіонського Кубка, далека від найкращих зразків.

Власне, лихоманить «Реал» не тільки в поточній Суперлізі, де на першій стадії «плей-оф» їх ледь не вибив скромний «Шальке», котрий, нагадаємо, в сезоні-2013/2014 на аналогічному етапі мадридці розбомбили з загальним рахунком 9:2. Відчутні проблеми виникли у команди Анчелотті й у внутрішній першості, де не так давно «вершкові» зазнали принизливої поразки (0:4) від свого суперника по чвертьфіналу ЛЧ, а згодом — і втратили лідерство. «Ми чудово пам’ятаємо про наші невдачі в мадридському дербі, і це служить для нас додатковим стимулом. До матчів з «Атлетико» «Реал» підходить зі скаженою мотивацією. Окрім того, що ми хочемо пробитися до півфіналу, наша команда прагне реабілітуватися в очах уболівальників», — Карло Анчелотті охарактеризував внутрішньо-клубну ситуацію перед першим поєдинком проти «матрацників».

Зрештою, важко сказати, яке задоволення отримали фанати «Реалу» від безгольової нічиєї, яку позавчора розписали опоненти на «Вісенте Кальдерон». За словами італійського «коуча» «вершкових», гостьові 0:0 — не найкращий для його команди результат. «Хлопці дуже добре провели перший тайм і повинні були забити гол, однак у суперника відмінно зіграв їхній воротар. Спробуємо в такому ж стилі зіграти й у матчі-відповіді», — сказав Анчелотті.

Примітно, що на своєму полі в Лізі чемпіонів «Атлетико» не пропускає вже більше року, відтоді коли в березні 2014 року ворота «матрацників» зміг уразити «міланіст» Кака. У минулому сезоні, нагадаємо, ворота команди Дієго Сімеоне захищав талановитий бельгійський кіпер Тібо Куртуа, робота якого, в підсумку, не залишилася без уваги європейських мега-грандів і тепер він виступає за «Челсі».

Натомість у нинішній грі проти «Реала» на останньому рубежі «матрацників» діяв 22-річний словенець Ян Облак, який формально вважається резервним воротарем команди. Однак травма основного стража воріт Мігеля Анхеля Мойї дозволила молодому словенцю проявити себе у всій красі й заслужити компліменти зіркового наставника «Реалу».

Водночас 37-річний голкіпер «Ювентуса» Джанлуїджі Буффон уже, напевно, й втомився слухати схвальні відгуки на свою адресу. Зараз італійській легенді все частіше доводиться реагувати на звернення щодо тривалості своєї кар’єри. «Я зараз перебуваю в хорошій формі, тому не бачу жодних підстав для завершення виступів на професійному рівні», — пояснив свою позицію Буффон, якому вдалося втримати на замку свої ворота в першому чвертьфінальному матчі проти «Монако». Водночас його партнерам пощастило розпечатати ворота візаві, забивши з пенальті важливий м’яч команді, яка, до слова, має найкращий захист у поточному турнірі.

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. Чвертьфінали. Перші матчі. «Атлетико» (Іспанія) — «Реал» (Іспанія) — 0:0, «Ювентус» (Італія) — «Монако» (Франція) — 1:0 (Відаль, 57 (пен.)).