Повіяло «холодом»

Повіяло «холодом»

Військові видатки у світі загалом у 2014 році скоротилися майже на піввідсотка, але при цьому їх розподіл між країнами став іншим. Про це йдеться в щойно оприлюдненому звіті Стокгольмського міжнародного інституту досліджень проблем миру (SIPRI — абревіатура від Stockholm International Peace Research Institute), присвяченому аналізу світових оборонних бюджетів.

Гості з неба

Гості з неба

Як уберегтися від потенційно небезпечних для нашої планети астероїдів? Такою є тема п’ятиденної міжнародної конференції з планетарного захисту, яка розпочалася у понеділок в італійському місті Фраскаті. Її організатором є Міжнародна академія астронавтики, серед учасників — космонавти та визнані світові експерти, зокрема з НАСА, Європейської космічної агенції та Євросоюзу.

Спалили траву... разом з «ізбами»

Спалили траву... разом з «ізбами»

Щонайменше 15 осіб загинули внаслідок лісових пожеж у Хакасії (Сибірський федеральний округ Російської Федерації), повідомило вчора регіональне міністерство охорони здоров’я. За даними «Інтерфаксу», 613 осіб звернулися по медичну допомогу, з яких 78 довелося шпиталізувати. Восьмеро осіб перебувають у критичному стані.

Всі статті рубрики