НОВИНИ ПЛЮС

07.04.2015

Конституційна реформа

Зміни до Конституції України будуть готуватися частинами. Про це заявив голова Конституційної комісії, спікер Верховної Ради Володимир Гройсман учора на першому засіданні КС. «Ми можемо говорити про повну зміну Конституції, а можемо говорити про те, що ми будемо працювати блоками, будемо напрацьовувати рішення по мірі їх готовності та обговорення, причому з широким залученням громадськості», — сказав Гройсман, вказавши на важливість досягнення «єдності влади», щоб «баланс влади і противага збереглися».

Допомога армії

Начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко та провідник «Добровольчого українського корпусу «Правий сектор» Дмитро Ярош дійшли згоди щодо призначення Яроша радником головнокомандувача Збройних сил України. Про це повідомляє прес-центр Міноборони. «Бійці ДУК у багатьох боях гідно проявили свою високу мотивованість та бойовий дух. Їх досвід та знання працюватимуть на розвиток усіх ЗСУ», — заявив Муженко. У свою чергу народний депутат Ярош зазначив готовність вибудовувати взаємодію та інтеграцію добровольчих батальйонів у ЗСУ.

Кишені

Колишній голова адміністрації Президента Януковича, один із лідерів «Опозиційного блоку» Сергій Льовочкін за 2014 рік заробив 10,244 млн. грн. Про це йдеться у його декларації про доходи, яка опублікована на сайті Верховної Ради.

Льовочкін отримав 116 тис. 902 грн. зарплати. Дивіденди і проценти, отримані в 2014 році, склали 10,127 млн. грн.

Льовочкін має квартиру площею майже в 179 кв. м, а також інше нерухоме майно площею майже 683 кв. м. У власності Льовочкіна три транспортні засоби — автомобіль Mercedes-Benz S 600, мотоцикли Boom Low Rider і Harley Devidson. На його рахунках у банках — 19,718 млн. грн. У звітному році Льовочкін поклав до банків 15,537 млн. грн. n