«Ніклас» не жартує

02.04.2015
«Ніклас» не жартує

Результати «знайомства» урагану «Ніклас» із регіональним поїздом, що прямував до Нюрнберга (Німеччина). (з сайта stern.de.)

Щонайменше дев’ятеро людей загинули внаслідок найпотужнішого за кілька останніх років урагану «Ніклас», що пронісся над деякими регіонами Німеччини, Австрії та Швейцарії у вівторок. Як повідомляє Бі-Бі-Сі, сильні пориви вітру, швидкість якого подекуди сягала 192 км/год., виривали дерева, перевертали автомобілі, обривали лінії електропередач.

Напередодні стихія паралізувала транспортну систему Німеччини. Зокрема, було перерване залізничне сполучення між Дюссельдорфом і Кельном, а також між Дюссельдорфом і Дуйсбургом. У деяких регіонах, серед яких виявилася і столиця — Берлін, було практично повністю паралізовано рух приміських електричок. На ділянці залізничної дороги між Гамбургом та Берліном вийшов із ладу швидкісний потяг з 400 пасажирами, тож рух потягів призупинили в обох напрямках. А центральний вокзал Мюнхена евакуювали після того, як поривами вітру з даху вибило кілька шматків скла. У землі Північний Рейн-Вестфалія взагалі не ходив жоден потяг.

Перебої із залізничним сполученням у деяких землях ФРН триватимуть іще довго. Згідно з повідомленням прес-служби державного підприємства «Дойче бан», пошкодження, завдані ураганом, такі «значні й масштабні, що ремонт ліній електропередач триватиме багато днів, перш ніж усі лінії залізничного сполучення знову обслуговуватимуться».

Крім залізниці, наслідки негоди відчули на собі автомобілісти та пасажири автобусних перевізників, адже внаслідок буревію на багатьох автобанах паралізовано рух транспорту. Затори спричинені вирваними з корінням деревами, що попадали на полотно автошляхів. Крім того, через негоду зазнали аварій чимало вантажівок, які заблокували дороги.

Учора ураган «Ніклас» змістився на схід і трохи ослабнув, але негода все одно лютувала. У Чехію стихія принесла сильні снігопади та морози, що також спричинили чимало аварій на дорогах. У Польщі вітер швидкістю до 120 км/год. перевернув на дорогах кілька багатотонних фур, зірвав дахи та пошкодив сотні будинків. Над центральним Великопольським воєводством пройшов смерч, який спричинив великі матеріальні збитки. На Балтійському морі досі штормить, а вчора й позавчора потужність шторму сягала 8-9 балів.

  • Майдан біля Кремля

    Російські активісти активно вивчають «матбазу» масових протистоянь із правоохоронцями: щити, балаклави, коктейлі Молотова... За прикладами, благо, далеко ходити не треба: поряд, якихось шість сотень кілометрів, — Україна, де досвідчені товариші покажуть, навчать, передадуть досвід. >>

  • Кремлівська «Зміна»

    Лідер партії «Зміна» (Zmiana) Матеуш Піскорський не знав, що його партію фінансували російські спецслужби — така лінія захисту польського політика, заарештованого у Польщі за шпигунство та поширення антиукраїнських настроїв. Прокуратура і Агенція внутрішньої безпеки стверджують, що все було саме навпаки. >>

  • Потрібні робочі руки

    На тлі низького безробіття та великої кількості вакансій чеський уряд започаткував нову державну програму запрошення іноземних фахівців, повідомляє «Радіо «Свобода». Ідеться передусім про кваліфіковану робочу силу, яка зможе закрити прогалини на чеському ринку праці, а головним джерелом таких фахівців чехи бачать Україну. >>

  • З голоду не помрете, але паски затягуйте

    Міністри фінансів країн єврозони та представники Міжнародного валютного фонду після 11-годинних переговорів у Брюсселі домовилися вчора про новий транш допомоги для Греції в 11,5 млрд. доларів (10,3 млрд. євро) та реструктуризацію боргу, повідомляє Бі-Бі-Сі. >>